Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Sprint Internationella Gymnasiet

SPRINT

På skolan har vi även SPRINT, Introduktionsutbildning för nyanlända elever. Utbildningen har fokus på svenska språket för att du som elev ska kunna gå vidare till något annat program i gymnasieskolan eller annan utbildning.

Svenska som andraspråk

Våra SPRINT-elever har mer än åtta timmars undervisning i svenska som andraspråk på schemat. Vi har ett starkt elevhälsoteam med skolsköterska, kurator och studie-och yrkesvägledare som stöttar våra elever. På SPRINT-programmet finns även en elevassistent som ger stöd och vägledning.

Det händer mycket

På vår skola deltar SPRINT-eleverna i gymnasiets många aktiviteter. Några exempel är SKOL-IF, körsång, friskolekampen och elevkåren. SPRINT bjuder också in övriga gymnasiet till sina egna aktiviteter. 

Vilka ämnen läser man på SPRINT?

Läsåret 2018/2019 ger vi följande grundskoleämnen för våra SPRINT-elever: svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, religion, samhällskunskap, historia, modersmål och idrott.

Gå i gymnasieklass ett år

Sprint-elever som har klarat svenska som andraspråk, samt mer än åtta grundskoleämnen kan - i mån av plats - under ett helt år gå tillsammans med en gymnasieklass i årskurs ett. Då läser man tre gånger så mycket svenska som andraspråk som gymnasieeleverna, samt ett eller två grundskoleämnen samtidigt som man läser flera ämnen på gymnasienivå.

För mer information, kontakta rektor Liselotte Pahlén 018 68 00 88.

Program

Toggle module
Toggle module
Toggle module
SAM-beteende
Toggle module