Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Vanliga frågor Internationella Gymnasiet Uppsala

Vanliga frågor och basinformation

Finns elevboende?

Om du behöver elevboende under din studietid, kan du vända dig till Uppsala gymnasieboende som erbjuder boende med tillsyn i sina fyra elevhem. Då kan du också ansöka om inackorderingstillägg hos CSN. Läs mer på Gymnasieboendets webbsida och på CSN:s webb.

Får jag busskort?

Idag är det kommunen som ansvarar för busskortshanteringen. Den som bor längre än sex kilometer från skolan och är i behov av busskort får kontakta sin hemkommun.

Måste jag ha egen dator?

I de stora klassrummen har vi interaktiva projektorer och kan koppla samman dator, filmduk och whiteboard, så att undervisningen blir flexibel. Varje elev får var sin dator att använda under studietiden.

Elevhälsoteamet finns som stöd och hjälp för ett gott lärande

Vi vägleder och stöttar våra elever när de behöver prata om sin hälsa, sin studiesituation sitt gymnasieval eller annat de funderar över

Friskola

Vi har samma läroplan och krav som den offentliga skolan.
Vår huvudman är Folkuniversitetet, en ideell stiftelse grundad av Uppsala universitet. Alla eventuella ekonomiska överskott används till att vidareutveckla vår verksamhet.

Folkuniversitetet är ett studieförbund, fritt från vinstintresse, bildat av universitetet och studentkårer, partipolitiskt och religiöst obundet.

Idrott och gymkort

På idrotten ligger fokus på hälsa och välbefinnande. Vi varvar praktik och teori. Praktik - det kan vara allt från klättring till olika aerobicpass, boxercise, spinning, poweryoga eller pulscore. Ibland håller vi till på idrottsplatser eller ute i naturen. Undervisningen sker annars till stor del i Actics idrottsanläggningar som ligger tvärs över gatan. Alla elever som har idrott i årskurs 1 och 2 på Internationella Gymnasiet, får under vinterhalvåret ett gratis gymkort på Actic av skolan. Eleverna i årskurs 3 får köpa gymkort till rabatterat pris.

Lunch och mellanmål

Alla elever går till lunchrestaurangen TittOpp ett stenkast från skolan och äter gemensam lunch där. Maten lagas på plats och du har alltid fräsch sallad och bröd till maten. Äter du specialkost så är det bara att anmäla det till oss. Du har också tillgång till skolans elevpentry med kylskåp, mikrovågsugnar och kaffeautomat.

Parkering och besök

Anmäl dig alltid i receptionen när du ska besöka skolan. Parkeringstillstånd erfordras om du ska parkera på gården. Välkommen!

Telefonnummer

Växel/reception: 018- 68 00 00
Skoladministration: 018-68 00 84
Sjukanmälan: 018-68 00 84