Du är här:
Intervju med Axel Stigell Lindholm

”Jag har lärt mig att se helheten”

Axel Stigell Lindholm tog studenten från Kungstensgymnasiets Samhällsvetenskapliga program våren 2013. I höst väntar universitetsstudier i psykologi och förhoppningsvis ett körkort. Vart han tar vägen sen får framtiden avgöra.

Hur var det att gå på Kungstensgymnasiet?
− Att välja Kungstensgymnasiet var ett av de bästa val jag gjort hittills i mitt liv. Studiemiljön är lugn och sansad, lärarna är bra och hjälpsamma. Det är skönt att det inte är för många elever på skolan, det gör att det är lätt att lära känna många människor och atmosfären blir mer lugn och behaglig.

Varför sökte du just till Kungstensgymnasiet?
− Den centrala placeringen av skolan, utlandspraktiken och lokalerna lockade mig mycket. Men mest var det nog en impuls. Eleverna och lärarna var väldigt trevliga på gymnasiemässan i Älvsjö och de gav ett väldigt gott intryck av skolan, så det blev ett naturligt val.

Vad är det viktigaste du lärde dig under tiden på Kungstensgymnasiet?
− Oj, det är så mycket. Dels alla nya spännande ämnen jag har upptäckt. Men också att jag har utvecklat min studieteknik och fått en bra grund till vuxenlivet. Jag har lärt mig att se helheten på ett annat sätt.

Vad har du för framtidsplaner?
− För tillfället jobbar jag på restaurang och vid sidan av håller jag på att ta körkort. I höst kommer jag plugga psykologi på universitet.

− Men sen vill jag resa och se mig om i världen. Vad jag vill arbeta med i framtiden har jag inte riktigt bestämt, advokat eller kanske lärare. Framtiden får avgöra.

Elever berättar

Schoolsoft