Du är här:
Projektet Euroscola våren 2016

Kungstensgymnasiet knep vinsten och fick åka till Strasbourg!

Den 28 april fick Kungstensgymnasiets elever prova på att vara Europaparlamentariker för en dag.

Genom att aktivt arbeta med EU-frågor har Kungstensgymnasiet vunnit en tävling inom projektet Euroscola, som varje år arrangeras av Europaparlamentet. Tillsammans med 600 gymnasieelever från hela EU deltar de i rollspel, där de får debattera och diskutera olika ämnen. En unik chans att få lära sig mer om Europaparlamentet.

Se en film från rollspelen här: https://youtu.be/Yv-oXMSD47E

Motiveringen till Kungstensgymnasiets vinst är:

Kungstensgymnasiet har som mål med sitt projekt att utveckla sina metoder för att förmedla demokratiprocessen inom EU. Med ett årligt rollspel där eleverna arbetar förberedande och i genomförandet med EU-frågor på ett konkret sätt vill man skapa ett engagemang för den europeiska tanken och gemenskapen hos eleverna.