Du är här:
Idrott på Friskis & Svettis för eleverna på KSG

Idrott på Friskis & Svettis

Kost och motion har stor betydelse för din hälsa och dina studieresultat. Därför samarbetar Kungstensgymnasiet med Friskis & Svettis, där våra idrottslärare har undervisning i deras lokaler på Sveavägen, bara 100 meter från vår skola. Därutöver bedriver vi verksamhet i bland annat Vasaparken. I vår dansundervisning samarbetar vi med Balettakademien som är en del av Folkuniversitetet.

Våra elever läser Idrott och hälsa 1 (obligatorisk idrottskurs) i årskurs 1 och får då även ett dagtid Allträningskort från oktober till mars hos Friskis & Svettis. Kortet gäller dagtid mellan klockan 8-15 alla dagar i veckan. Eleverna har även, till ett mycket förmånligt pris, möjlighet att uppgradera sitt kort så att det gäller alla tider under halvåret eller till ett årskort.

Augusti, september, april och maj är våra ute-månader då vi har idrott främst i Vasaparken men även två friluftsdagar. Vi har givetvis tillgång till våra lokaler på Friskis & Svettis hela året, vid dåligt väder och för omklädning och dusch. Under årskurs 2 har eleverna möjlighet att välja Idrott och hälsa 2. Alla eleverna kan även köpa Friskis & Svettis kort till ett rabatterat pris både under årskurs 2 och 3.

Läs mer om Friskis & Svettis i Stockholm