Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Föregående Nästa

Umeå Internationella Gymnasium

Välkommen till UIG, en skola med personlig atmosfär i centrala Umeå. Här får du en bra och bred grund att stå på inför framtida studier. Du väljer också en stimulerande skola där du som elev alltid står i centrum.

Skolans viktigaste mål är att förbereda dig för vidare studier. Alla våra program är högskoleförberedande och vi sätter stort värde på att du ska utvecklas som individ.

Umeå Internationella Gymnasium är en av Folkuniversitetets 7 gymnasieskolor i Sverige. Vi ägs av en stiftelse och är helt fria från kommersiella, religiösa, fackliga och politiska intressen.
Här får du utveckla ditt egna kreativa sätt att uttrycka dig på i såväl den estetiska som teoretiska undervisningen. Det personliga samtalet ligger nära då vi är en skola i litet format och här finns plats för både spontana och inplanerade samtal.

För oss är mångfald och möjligheter en del av vår internationella profil. Det ger dig bland annat en språklärare som undervisar på sitt modersmål, möjlighet att resa ut i världen och du möter även människor från andra kulturer i din vardag.
Våra lärare är kända för sina goda ämnesmässiga kompetenser och djupa engagemang i eleverna. Lokalerna är charmigt och stilfullt inredda och skapar en dynamisk, men lugn studiemiljö.

Aktuellt:

  • UIG 2.0

    Under våren har vi bedrivit ett intensivt utvecklingsarbete – och vi lanserar nu våra tankar om vårt nya och uppdaterade erbjudande: UIG 2.0.

  • Limbo - en musikal om vänskap

    LIMBO - en musikal om hur vänskap kan växa fram på de mest underliga platserna. En musikal av och med elever från Umeå Internationella Gymnasium.

  • Regionfinal 28/2 i Språkolympiaden 2017

    UIG Umeå Internationella Gymnasium anordnar även detta år regionfinalen för norra Sverige. International Language Competition, även kallad Språkolympiaden är en språk- och kulturtävling i moderna språk för grund- och gymnasieskolor. 

Boka personligt besök

Toggle module
Personligt besök på UIG
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

SPRINT Språkintroduktionsklass

Toggle module
Mostphotos 2012_2013

Följ oss på Instagram!

Toggle module
@uig_umea