Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Om skolan

Om skolan

"Elevernas vilja att påverka samhället gör skolan unik"

 Oavsett om du läser ekonomi- eller samhällsprogrammet får du en utbildning som ger dig förmågan att tänka kritiskt och förändra världen runt omkring dig med hjälp av kunskap och vetenskap.

Precis som de flesta företag tror vi att det är bra att jobba i team med gemensamma mål. Därför har vi skapat en skola som liknar en arbetsplats. Våra samarbetsföretag ger dig arbetsuppgifter som gör dig väl förberedd när du söker dig vidare – oavsett om du vill påverka samhället med grävande journalistik, innehåll för sociala medier eller starta eget.

Efter dina tre år hos oss har du lärt dig att utföra många av de uppgifter som efterfrågas i samhället. På riktigt. Och du har lagt grunden för en framtid som kan ta dig vart som helst.

DANIEL JONLUND Regionchef för Folkuniversitetets gymnasieskolor

Möt arbetslivet redan på gymnasiet

Toggle module

Under delar av utbildningen är du och dina klasskamrater ute på företag och organisationer där ni arbetar med riktiga case. Du får möjlighet att skapa nätverk och knyta kontakter för framtiden redan på gymnasiet.

Fler extra språkval

Toggle module

Vi erbjuder självklart kurser i moderna språk på alla program. I mån av plats kan du dessutom delta i kvällskurser i nästan 30 språk från hela världen.

Du får ett försprång

Toggle module

Vårt sätt att undervisa inspireras av universitetsvärlden och därför får eleverna på våra nio gymnasieskolor ett försprång till högskolestudier. Senaste året fick drygt 96 procent av våra elever högskolebehörighet, men vårt mål är alltid 100 procent.