Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
profilbild ekonomi

Ekonomiprogrammet - Ekonomi

Har du ambitionen att syssla med ekonomi, företagande eller entreprenörskap i framtiden? Tycker du att det är intressant med samhällsfrå­gor, juridik eller resursanvändning? Tror du, precis som vi, att framtidens företagare ser hela världen som sitt arbetsfält och därmed behöver språkkunskaper och förståelse för omvärlden? Då är Ekonomiprogrammet något för dig.

VAD?

På ekonomiprogrammet med ekonomisk inriktning lär du dig hur företag fungerar, utvecklas och marknadsförs. Vi jobbar med metoder som löser företags problem och tittar närmare på hur vi människor resonerar, tänker och påverkas i olika sammanhang som rör handel och ekonomi. Genom grundläggande kunskaper i samhällskunskap, demokrati och juridik får du en helhetsbild där även resurshantering, hållbarhet och mediernas roll är viktiga delar.

HUR?

Första året läser du grundläggande kurser i svenska, matematik, engelska, privatjuridik och företagsekonomi. Därefter bygger vi på med fördjupningskurser, marknadsföring, ledarskap och entreprenörskap. Målet är att du ska lära dig grunderna för att sedan kunna utföra uppgifter som efterfrågas i samhället. På riktigt. Som de flesta företag tror vi att det är bra att jobba i team med gemensamma mål. Därför har vi skapat en skola som liknar en arbetsplats – med riktiga case och samarbetsföretag som ger oss utmanande uppgifter. Du får även chans att knyta affärskontakter redan på gymnasiet och möjlighet att testa egna affärsidéer genom att driva UF-företag. 

VARFÖR?

Med en mix av ekonomi-, medie- och samhällskunskaper får du riktigt bra förutsättningar för jobb eller fortsatta studier i Sverige och utomlands. Alla större företag och organisationer har till exempel ekonomi- och marknadsavdelningar. Om du inte startar eget, vill säga. Hur som helst kan vi garantera att du har många spännande valmöjligheter framför dig. Undervisningen ger möjlighet att läsa till högsta nivån i engelska. Du kan därefter ta Cambridgecertifikat utan kostnad.

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN Svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, naturkunskap, historia, idrott & hälsa

+ EKONOMIPROGRAMMET Entreprenörskap och företagande, privatjuridik, företagsekonomi, psykologi, moderna språk, individuella val, hum. samhällsvetenskaplig specialisering

++ EKONOMI Marknadsföring, företagsekonomi, ledarskap och organisation, matematik

 

Våra program

Toggle module

Gymnasieantagningen

Toggle module

Öppet hus - 15 januari

Toggle module

Old schooling it

Toggle module

Följ oss på Instagram

Toggle module

Ladda hem vår katalog

Toggle module