Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Göteborgs universitet

Skolans huvudman

Folkuniversitetets gymnasium är en religiöst och politiskt obunden skola som drivs helt utan vinstintressen från aktiebolag eller annan privat ägare.

Vår skola ägs av stiftelsen Folkuniversitetet, en av Sveriges ledande utbildningsanordnare. Folkuniversitetet grundades av landets universitet 1942 och godkändes som studieförbund 1947. Från starten var tanken att skapa en naturlig mötesplats för människors fria kunskapssökande.

Kunskap förändrar

Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och för samhällsutvecklingen i stort. Folkbildningstanken – alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap – genomsyrar pedagogik, organisation och värderingar. Utgångspunkten är att varje människa har behov av kunskap. Folkuniversitetets breda utbud är därför tillgängligt för alla.

Vetenskapligt förhållningssätt

Folkuniversitetets ägarstiftelse är knuten till Göteborgs universitet och undervisningen baseras på aktuella forskningsresultat och framsteg inom universitetsvärlden. Det nära samarbetet med den akademiska världen gör att Folkuniversitetets kurser och pedagogiska tänkande präglas av ett vetenskapligt förhållningssätt. Att förmedla forskningsinformation och göra den tillgänglig för allmänheten är en viktig uppgift. Folkuniversitetet samarbetar även med en rad olika skolor runt om i Europa, vilket ger ett viktigt nätverk och berikar verksamheten i Sverige.

Stiftelse utan vinstintressen

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 100-tal orter i Sverige. Verksamheten drivs i stiftelseform och utan vinstintresse. Folkuniversitetet är partipolitiskt obundet och fristående från religiösa och fackliga intressen.

Gymnasium sedan 1994

Folkuniversitetet har drivit gymnasieskolor sedan 1994. Gymnasierna täcker en mängd olika inriktningar och finns över hela Sverige. En sak är gemensam för alla: skolorna är små. Det gör att elever, lärare och skolledning kommer nära varandra. Folkuniversitetets gymnasieskolor förbereder för vidare studier. De flesta tidigare elever läser vidare vid universitet och högskolor i Sverige eller utomlands.

Här kan du läsa mer om Folkuniversitetet

Om vår skola

Toggle module

Karlstads bästa gymnasium

Toggle module
Karlstads bästa gymnasium