Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Estetisk Design & Konst – Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad

Estetisk – Design & Konst

Ta vara på din konstnärliga sida och utveckla förmågan att kommunicera, presentera och förmedla dina kreativa tankar och idéer – i alla tänkbara former.

Estetiska programmet – inriktning Bild och formgivning – profil Design & Konst
Ansökningskod: ESBIL

Utveckla ditt konstnärliga uttryck!

Design & Konst är en utbildning för dig som är kreativ och nytänkande. Här får du chansen att arbeta i olika projekt där vi sätter själva designprocessen i fokus. På så sätt kommer du att få både praktiska och teoretiska kunskaper inom design och formgivning. Du kommer dessutom att få arbeta med flera olika verktyg - allt från penna till dator!

Förutom att du får lära dig grunderna i att teckna, måla och skulptera uppmuntras du till att utveckla ditt egna konstnärliga uttryck. Genom att arbeta med flera olika områden inom design och konst får du en god inblick i olika yrkesområden som formgivning, mode, inredning och produktdesign. Du har även möjlighet att, under ett läsår, starta och driva ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Då får du undersöka marknaden utifrån din egen idé och på så sätt få en bra start på en fortsatt utbildning och karriär.

Vidare studier

En del av eleverna som gått designutbildningen på Folkuniversitetets Gymnasium för innovation och kreativitet går vidare till högre studier inom kreativt skapande och specialiserar sig inom ett visst område inom bild och formgivning. Många läser också vidare inom andra områden på universitet eller högskola. Eftersom alla gymnasieutbildningar hos oss är högskoleförberedande kommer du som elev att få grundläggande behörighet till att söka en rad olika universitets- och högskoleutbildningar efter studenten. Karriärsmässigt öppnar en konstnärlig utbildning dörrarna till en bred arbetsmarknad, inte minst inom marknadsföring, varumärkesbyggande och nya digitala medier.

Poängplan

Här kan du ladda ner poängplanen för vår Design & Konst-profil!

Program

Toggle module

Ladda ner vår broschyr

Toggle module
Broschyr Folkuniversitetets Gymnasium i Karlstad