Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Inriktning musikal, Estetiska programmet – Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad

Estetisk – Musikal

Använd din röst, din kropp och all din energi för att förmedla ditt budskap och lär dig äga scenen och ta en publik med sång, dans och teater.

Estetiska programmet – inriktning Musik – profil Musikal
Ansökningskod: ESMUS

Scenglädje och kreativitet!

Brinner du för sång, dans och teater? Skulle du vilja kombinera dina gymnasiestudier med kreativt arbete och sätta upp musikaler? Då är musikalprofilen på Folkuniversitetets Gymnasium för innovation och kreativitet rätt för dig!

Musikalprofilen på estetiska programmet är upplagd så att de tre huvudämnena sång, dans och teater tidigt sätts ihop till en helhet. De redovisas under de tre gymnasieåren i form av mindre och lite större föreställningar, där du som elev får lära dig mer om processen genom att arbeta med förberedelser, genomförande och efterarbete. I ämnet sång läggs stor vikt vid teknik och ditt sceniska uttryck. I dans fokuserar vi på klassisk balett och jazzdans, med möjlighet att välja exempelvis streetdance som tillval. Inom scenisk gestaltning arbetar vi med frigörande kreativitetsövningar, improvisation, och vi jobbar med olika texter och pjäser.

En bred utbildning

Många av våra elever går vidare till eftergymnasiala studier inom sång, dans och teater, men lika många elever väljer andra inriktningar på högskola eller universitet. Eftersom programmet ger grundläggande behörighet via de gymnasiegemensamma ämnena så är valet ditt! Du kan satsa helhjärtat på att stå på en musikalscen i framtiden, eller så kan du använda de estetiska ämnena för att öka ditt självförtroende och arbeta kreativt och engagerande i musikalprojekt under din gymnasietid, medan du får allmän behörighet till att läsa vidare efter studenten. Den scenvana du utvecklar under gymnasietiden kommer att vara en tillgång i alla sammanhang, oavsett vilken yrkesbana du väljer i framtiden.

Poängplan

Här kan du ladda ner poängplanen för profilen Musikal på vår skola!

Program

Toggle module

Ladda ner vår broschyr

Toggle module
Broschyr Folkuniversitetets Gymnasium i Karlstad