Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Samhäll – Medier, information & kommunikation

Samhäll – Medier, information & kommunikation

Lär dig grunderna i media och kommunikation, vad som styr informationsflöden och vilka olika krafter Fotografisk bild som finns inom information, journalistik och reklam.

Samhällsvetenskapsprogrammet – Inriktning Medier, information och kommunikation
Ansökningskod: SAMED

Nyfiken på kommunikation, journalistik och reklam?

På vår inriktning "Medier, information och kommunikation" på Samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig grunderna i media och kommunikation, vad
 som styr informationsflöden och vilka olika krafter som finns inom information, journalistik och reklam. Om du är nyfiken på marknadsföring både nationellt och internationellt kan detta vara rätta inriktningen för dig!

Marknadsföring & mediala budskap

Vi studerar hur olika mediekanaler påverkar vår syn på världen och hur de kan vara opinionsbildande. Du får också lära dig kommunikationens verktyg och arbetsprocesser inom både journalistik, information och marknadsföring, och du får sätta dig in i etiska regler och lagstiftning som styr marknaden. Målet är att du ska kunna producera och kritiskt analysera mediala budskap.

Research och studieresor

Med hjälp av olika kanaler gör du egen research samt formulerar och producerar redaktionellt material eller reklam. Genom att studera innehåll, marknad och målgrupp kan du skapa en effektiv mediaproduktion med rätt text, bild och ljud för att förmedla ditt budskap.

Vi gör flera intressanta studieresor, bland annat till EU-parlamentet i Bryssel och du har möjlighet att studera utomlands. Om du läser steg 5 i moderna språk kan du nämligen åka till någon av Folkuniversitetets systerskolor i t ex Aix-en-Provence, Düsseldorf eller Barcelona och studera där i en period.

Programmet ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper inom media och kommunikation med ett tydligt samhällsperspektiv. Din förmåga att kritiskt granska fakta, analysera budskap och se samspelen mellan människor, medier och samhälle ger dig en bra grund inför fortsatta studier. Den öppnar också dörren till en spännande framtid inom nyhets-, informations, media- och reklambranscher i hela världen.

Poängplan

Här kan du ladda ner poängplanen för samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information & kommunikation. Med reservation för eventuella ändringar.

 

Program

Toggle module

Ladda ner vår broschyr

Toggle module
Broschyr Folkuniversitetets Gymnasium i Karlstad