Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
profilbild ekonomi

Ekonomiprogrammet

Har du ambitionen att syssla med ekonomi, företagande eller entreprenörskap i framtiden? Tycker du att det är intressant med samhällsfrå­gor, juridik eller resursanvändning? Tror du, precis som vi, att framtidens företagare ser hela världen som sitt arbetsfält och därmed behöver språkkunskaper och förståelse för omvärlden? Då är Ekonomiprogrammet något för dig.

DET HÄR ÄR EKONOMIPROGRAMMET

I årskurs ett läser hela klassen samma kurser, till exempel matte, svenska, engelska, naturkunskap och religion. I årskurs två väljer du mellan inriktningarna juridik och ekonomi och får läsa inriktningskurser som marknadsföring och affärsjuridik.

VI HJÄLPER DIG ATT UTVECKLAS

Under utbildningen på ekonomiprogrammet får du lära dig hur företag fungerar, utvecklas och marknadsförs.  Du studerar och analyserar samhälle och näringsliv och du får diskutera resurshantering, miljö och juridik. Tillsammans med klasskamrater får du möjlighet att starta ett UF-företag, skriva en egen affärsplan och tillämpa dina kunskaper i entreprenörskap. Lärarna, med erfarenhet från näringslivet, coachar och stöttar dig för att du skall nå dina mål och för att du skall utvecklas.

MED SIKTE PÅ VÄRLDEN

Skolans internationella profil innebär att vissa delar av undervisningen sker på engelska, av lärare med engelska som modersmål. Det ger dig unika kunskaper och färdigheter i språket som är till stor nytta om du vill studera eller arbeta i Sverige eller utomlands. Du förbereds och erbjuds ta Cambridgecertifikat, ett internationellt erkänt språkdiplom. Diplomet är ett bevis på dina kunskaper i engelska och är ofta ett krav vid intag­ning till universitet eller vid anställning utomlands. Elever och lärare reser också till en europeisk storstad för att studera internationell rätt, ekonomi och juridik på plats.

 • I årskurs ett läser hela ekonomiklassen tillsammans kurser i svenska, engelska, matte, privatjuridik och företagsekonomi. Detta för att lägga grunden för ett brett och studieföreberedande program.

  Ekonomiprogrammet år 1

  I årskurs ett läser hela ekonomiklassen tillsammans kurser i svenska, engelska, matte, privatjuridik och företagsekonomi. Detta för att lägga grunden för ett brett och studieföreberedande program.

 • Den som väljer juridikinriktningen kommer under årskurs två mötas av en kurs i rätten och samhället och den som väljer ekonomiinriktningen får läsa företagskekonomi och marknadsföring.Klassen fortsätter att tillsammans läsa fördjupningskurser i bland annat matte, engelska och svenska.

  Ekonomiprogrammet år 2

  Den som väljer juridikinriktningen kommer under årskurs två mötas av en kurs i rätten och samhället och den som väljer ekonomiinriktningen får läsa företagskekonomi och marknadsföring.Klassen fortsätter att tillsammans läsa fördjupningskurser i bland annat matte, engelska och svenska.

 • I den tredje och avslutande årskursen läser klassen tillsammans ytterligare en kurs i svenska och engelska, med möjlighet till att ta gratis Cambridge-certifikat i engelska. Eleverna med inriktning juridik läser affärsjuridik och filosofi, medan ekonomieleverna bland annat läser internationell ekonomi. Alla läser kursen Entreprenörskap och företagande med möjlighet att starta UF-företag.

  Ekonomiprogrammet år 3

  I den tredje och avslutande årskursen läser klassen tillsammans ytterligare en kurs i svenska och engelska, med möjlighet till att ta gratis Cambridge-certifikat i engelska. Eleverna med inriktning juridik läser affärsjuridik och filosofi, medan ekonomieleverna bland annat läser internationell ekonomi. Alla läser kursen Entreprenörskap och företagande med möjlighet att starta UF-företag.

Våra program

Toggle module

Old schooling it - Trailer

Toggle module

Ladda hem vår katalog

Toggle module

Lyssna på pluggpodden

Toggle module

Nyfiken på oss? Följ oss!

Toggle module