Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Om skolan

Om skolan

”Forskning, internationella perspektiv och hållbar utveckling är självklara inslag i alla våra utbildningar.”

Oavsett om du väljer att läsa natur- eller samhällsprogrammet får du en utbildning som ger dig ett försprång till högskolan och förmågan att tänka kritiskt och förändra världen med hjälp av kunskap och vetenskap.

Vi tror att du utvecklas bäst när du tillsammans med andra utför något på riktigt. Därför arbetar vi med frågor och utmaningar som betyder något. Och vad kan vara viktigare än din, samhällets och världens framtid?

Det spelar ingen roll om vi jobbar med globala eller lokala frågor – vi har alltid med oss ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv i undervisningen. Till exempel i vårt FN-rollspel, som är en av årets stora händelser på skolan. Genom att ifrågasätta, analysera och diskutera vad som är hållbart på längre sikt lär du dig ett sätt att tänka som du alltid kommer att ha nytta av.

Efter dina tre år hos oss har du fått en universitetsnära utbildning som gör dig redo för världen. Och du har lagt en grund som kan ta dig vart som helst.

DANIEL JONLUND Regionchef för Folkuniversitetets gymnasieskolor

Du får ett försprång

Toggle module

Vårt sätt att undervisa inspireras av universitetsvärlden och därför får eleverna på våra nio gymnasieskolor ett försprång till högskolestudier. Senaste året fick drygt 96 procent av våra elever högskolebehörighet, men vårt mål är alltid 100 procent.

Undervisning på engelska

Toggle module

Delar av undervisningen sker på engelska av lärare med engelska som modersmål. Det kanske kan kännas lite ovant i början, men vi lovar dig att det snabbt blir den naturligaste saken i världen.

Studieresor utomlands

Toggle module

Du använder dina växande språkkunskaper under våra skolresor. Tillsammans upplever vi andra länders vardag, kultur och historia.