Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Om skolan

Om skolan

"Elevernas vilja att påverka samhället gör skolan unik"

 Oavsett om du läser ekonomi- eller samhällsprogrammet får du en utbildning som ger dig förmågan att tänka kritiskt och förändra världen runt omkring dig med hjälp av kunskap och vetenskap.

Precis som de flesta företag tror vi att det är bra att jobba i team med gemensamma mål. Därför har vi skapat en skola som liknar en arbetsplats. Våra samarbetsföretag ger dig arbetsuppgifter som gör dig väl förberedd när du söker dig vidare – oavsett om du vill påverka samhället med grävande journalistik, innehåll för sociala medier eller starta eget.

Efter dina tre år hos oss har du lärt dig att utföra många av de uppgifter som efterfrågas i samhället. På riktigt. Och du har lagt grunden för en framtid som kan ta dig vart som helst.

DANIEL JONLUND Regionchef för Folkuniversitetets gymnasieskolor

Du får ett försprång

Toggle module

Vårt sätt att undervisa inspireras av universitetsvärlden och därför får eleverna på våra nio gymnasieskolor ett försprång till högskolestudier. Senaste året fick drygt 96 procent av våra elever högskolebehörighet, men vårt mål är alltid 100 procent.

Undervisning på engelska

Toggle module

Delar av undervisningen sker på engelska av lärare med engelska som modersmål. Det kanske kan kännas lite ovant i början, men vi lovar dig att det snabbt blir den naturligaste saken i världen.

Studieresor utomlands

Toggle module

Du använder dina växande språkkunskaper under våra skolresor. Tillsammans upplever vi andra länders vardag, kultur och historia.