Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
program-sida

Våra program

Vilket av våra program tänker du välja? Oavsett tror vi att vi kan ge dig tre år som utvecklar dig som människa, ger dig kunskaper du drömmer om och en grund att stå för inför framtiden.

Ansök nu

Hög andel läser vidare på högskola

Vår skola är riksrekryterande och utbildningarna är treåriga, kostnadsfria och studieförberedande. Steget från studentexamen till högskolestudier ska vara så kort och naturligt som möjligt tycker vi. Därför ser vi till att du är väl förberedd. Du får lära dig att ta eget ansvar och arbeta målinriktat.

Lärarna är vår främsta resurs

Våra duktiga lärare utgör navet för skolans verksamhet och det är deras insatser som skickliga pedagoger, pådrivande mentorer och goda medmänniskor som gör skolan framgångsrik. Lärandet ska vara lustfyllt, som en upptäcktsresa. Det ser vi bland annat till genom att väcka din nyfikenhet och låta dig förstå nyttan av det du lär dig. Lärarens uppgift blir att inspirera och stödja, att skapa ordning och struktur i lärandet och att sätta kunskaper i ett sammanhang för att ge en helhetssyn i undervisningen.

Stort elevinflytande

Det finns en rad grundläggande faktorer som är viktiga för att du ska kunna prestera och utvecklas under din gymnasietid. En är att du känner dig sedd och respekterad. En annan att du kan känna trygghet och trivs på skolan. Båda dessa bygger på att du har möjlighet att påverka. Elevinflytandet är utan tvivel stort hos oss, dels formellt via klass- och elevråd, dels genom en ständig dialog mellan elever och lärare.

Vi formar utbildningen efter dina förutsättningar

Vår pedagogiska grundsyn har sin bas i Folkuniversitetets syn på folkbildning och spridning av kunskap, där utgångspunkten hela tiden är den enskilde individens behov, förutsättningar och mål. Det gör att vi inte är knutna till ett särskilt arbetssätt, utan använder en mängd olika pedagogiska metoder för att anpassa undervisningen efter dina förutsättningar och behov. Tanken är att varje elev ska få växa och utvecklas i sin egen takt.

Våra program

Toggle module

Gymnasieantagningen

Toggle module

Öppet hus - 19 januari

Toggle module

Old schooling it

Toggle module

Följ oss på Instagram

Toggle module

Ladda hem vår katalog

Toggle module