Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Naturvetenskapliga programmet - Natur

Naturvetenskapliga programmet - Natur

På det naturvetenskapliga programmet lär du dig använda naturvetenskapliga metoder och förhållningssätt för att förstå och ta dig an vår tids stora klimat- och samhällsproblem. Genom skolans internationella profil och fokus på hållbar utveckling lägger du grunden för att studera vidare och jobba med det du vill. Var som helst i världen.

Ansök nu

VAD? |

På naturvetenskapliga programmet med inriktning natur lär du dig om livets villkor och sammanhangen i naturen. Du utvecklar din problemlösningsförmåga och ditt kritiska tänkande för att kunna förstå varför världen och ser ut som den gör. Med kunskaper i naturvetenskapligt arbetssätt kan du förklara allt från kroppens celler till rymdens storhet. Och du får en helhetsförståelse för hur natur och samhälle hänger ihop där även demokrati, resurshantering, kultur och möten är viktiga delar.

HUR? |

Första året läser du kurser i biologi, kemi och fysik men också svenska, engelska och matematik. Med det i bagaget väljer du inför tvåan vilken inriktning du vill gå. Du som väljer inriktningen natur fördjupar sedan ditt intresse för de naturvetenskapliga områdena genom teoretiska studier, fältstudier och experiment. Den internationella profilen innebär att kunna förstå, läsa, beskriva och diskutera naturvetenskap på engelska samt sätta naturvetenskapliga kunskaper i relation till samhällsutveckling, problem och utmaningar – inte minst de globala effekterna av vår livsstil.

VARFÖR? |

På det naturvetenskapliga programmet öppnar du dörren till nästan vad som helst, eftersom du blir behörig till de allra flesta utbildningar på universitetet. Du har många framtida valmöjligheter, både när det gäller fortsatta studier och jobb. Ingenjör, läkare, forskare, tandläkare, uppfinnare eller andra roller inom medicin och utveckling är bara några tänkbara yrkesinriktningar. Tar du det internationellt erkända Cambridgecertifikatet har du ytterligare ett trumfkort på handen inför framtiden. Undervisningen sker delvis på engelska. 

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN Svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, historia, idrott & hälsa

 + NATURPROGRAMMET Biologi, fysik, kemi, moderna språk, hållbart samhälle, internationell fördjupning, individuella val

++ NATUR Biologi, fysik, kemi, matematik

 

Våra program

Toggle module

Gymnasieantagningen

Toggle module

Öppet hus - 19 januari

Toggle module

Old schooling it

Toggle module

Följ oss på Instagram

Toggle module

Ladda hem vår katalog

Toggle module