Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Samhällsvetenskapliga programmet - Samhäll

Samhällsvetenskapliga programmet - Samhäll

Genom att sätta dig in i Sveriges och andra länders kultur, historia och politik samtidigt som du stärker dina språkkunskaper lägger du grunden för att studera vidare och jobba med det du vill. Var som helst i världen.

VAD? |

På samhällsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap handlar mycket om varför samhällen utvecklas som de gör – både lokalt och globalt. Vi diskuterar politik, hållbarhet, media och historia och ger oss samtidigt ut i verkligheten så mycket vi kan genom samarbeten med lokala organisationer och företag.

HUR? |

Första året innehåller gemensamma kurser i svenska, engelska, matematik, psykologi och filosofi. I tvåan bestämmer du själv om du vill fokusera på samhällsvetenskap eller beteendevetenskap de två sista läsåren. Med samhällsvetenskaplig inriktning läser du mer geografi, religion, historia och samhällskunskap. Samtidigt har hela klassen gemensamma fördjupningskurser i bland annat matematik, engelska och svenska. Vi besöker en europeisk storstad och vårt FN-rollspel på hemmaplan är ytterligare ett sätt att öka dina kunskaper om världen vi lever i.

VARFÖR? |

Med den här utbildningen får du en bred teoretisk kunskapsbas som ger många framtida valmöjligheter, både när det gäller fortsatta studier och jobb. Journalist eller olika roller inom samhällsutveckling är bara två av många tänkbara yrkesinriktningar. Tar du det internationellt erkända Cambridgecertifikatet har du ytterligare ett trumfkort på handen inför framtiden.

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN Svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, naturkunskap, historia, idrott & hälsa

+ SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET Hållbart samhälle, individuella val, filosofi, moderna språk, psykologi, internationell fördjupning

++ SAMHÄLL Geografi, religion, historia, samhällskunskap

 

Våra program

Toggle module

Gymnasieantagningen

Toggle module

Öppet hus - 19 januari

Toggle module

Old schooling it

Toggle module

Följ oss på Instagram

Toggle module

Ladda hem vår katalog

Toggle module