Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Naturvetenskapliga programmet - Natur & Samhälle

Naturvetenskapliga programmet - Natur & Samhälle

På det naturvetenskapliga programmet lär du dig använda naturvetenskapliga metoder och förhållningssätt för att förstå och ta dig an vår tids stora klimat- och samhällsproblem. Genom skolans internationella profil och fokus på hållbar utveckling lägger du grunden för att studera vidare och jobba med det du vill. Var som helst i världen.

Ansök nu!

VAD? |

På naturvetenskapliga programmet med inriktning natur och samhälle lär du dig om livets villkor, sammanhangen i naturen och de stora samhällsutmaningarna. Du utvecklar din problemlösningsförmåga och ditt kritiska tänkande för att kunna förstå hur naturen och samhället påverkar varandra. Du lär dig att lösa problem genom experiment och naturvetenskapligt arbetssätt och får redskap för att förklara och förhindra framtidens samhälls- och klimatproblem.

HUR? |

Första året läser du biologi, kemi och fysik, men också svenska, engelska och matematik. Med det i bagaget väljer du inför tvåan vilken inriktning du vill gå. Du som väljer natur och samhälle får chans att kombinera det bästa från två världar: naturvetenskapliga studier, fältstudier och experiment och en fördjupning i samhällsvetenskap och geografi. Den internationella profilen innebär att kunna förstå, läsa, beskriva och diskutera naturvetenskap på engelska samt sätta naturvetenskapliga kunskaper i relation till samhällsutveckling, problem och utmaningar – inte minst de globala effekterna av vår livsstil.

VARFÖR? |

På det naturvetenskapliga programmet öppnar du dörren till nästan vad som helst, eftersom du blir behörig till de allra flesta utbildningar på universitetet. Du har många framtida valmöjligheter, både när det gäller fortsatta studier och jobb. Ingenjör, läkare, forskare, tandläkare, uppfinnare eller andra roller inom medicin och utveckling är bara några tänkbara yrkesinriktningar. Tar du det internationellt erkända Cambridgecertifikatet har du ytterligare ett trumfkort på handen inför framtiden.

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN Svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, historia, idrott & hälsa

 + NATURPROGRAMMET Biologi, fysik, kemi, moderna språk, hållbart samhälle, internationell fördjupning, individuella val

++ NATUR & SAMHÄLLE Geografi, naturvetenskap, samhällskunskap

Våra program

Toggle module

Gymnasieantagningen

Toggle module

Öppet hus - 16 januari

Toggle module

Old schooling it

Toggle module

Följ oss på Instagram

Toggle module

Ladda hem vår katalog

Toggle module