Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Samhällsvetenskapliga programmet - Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapliga programmet - Beteendevetenskap

Genom att kombinera studier om samhället och människan får du en bred kunskapsbas som gör att du kan gå vidare med studier och yrkesval utifrån dina intressen. De extra språkkunskaperna i engelska gör utbildningen än mer värdefull.

Ansök nu!

VAD? |

På samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap lär du dig om hur vi människor fungerar och varför vi gör som vi gör i olika situationer och sammanhang. Samtidigt får du en bra grundkunskap om hur vårt samhälle fungerar – både lokalt och globalt. Samarbeten med lokala organisationer och företag erbjuder också många spännande utflykter i verkligheten.

HUR? |

Första året innehåller gemensamma kurser i svenska, engelska, matematik, psykologi och filosofi. I tvåan bestämmer du själv om du vill fokusera på beteendevetenskap eller samhällsvetenskap. Med beteendevetenskaplig inriktning läser du mer psykologi samt sociologi, ledarskap och organisation. Samtidigt har hela klassen gemensamma fördjupningskurser i bland annat matematik, engelska och svenska. Vi besöker en europeisk storstad och vårt FN-rollspel på hemmaplan är ytterligare ett sätt att öka dina kunskaper om världen vi lever i.

VARFÖR? |

Du som har ett intresse för människor får chansen att fördjupa dig och hittar garanterat många spännande vägar att gå. Socionom, psykolog eller polis är bara tre av många framtida jobbmöjligheter. Tar du det internationellt erkända Cambridgecertifikatet har du ytterligare en merit när du söker dig vidare.

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN Svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, naturkunskap, historia, idrott & hälsa

+ SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET Hållbart samhälle, individuella val, filosofi, moderna språk, psykologi

++ SAMHÄLL Psykologi, sociologi, ledarskap och organisation, kommunikation

Våra program

Toggle module

Gymnasieantagningen

Toggle module

Öppet hus - 16 januari

Toggle module

Old schooling it

Toggle module

Följ oss på Instagram

Toggle module

Ladda hem vår katalog

Toggle module