Sök Meny

Mitt bästa skrivtips? Skriv, bara skriv!

– Skrivandet är en stor passion för mig. Redan under en av mina första skrivarkurser minns jag att jag tänkte: ”Kanske kan detta till och med bli en bok?”

Relaterad information

Sylvia Lidén Nordlund är utbildad inom samtalspedagogik, KBT, konflikthantering och sexologi. Hon driver det egna företaget Amadora och ger föreläsningar, handledning och utvecklande samtal. Men sedan några år tillbaka avsätter hon också en stor del av sin tid till skrivande. 

Har gått många kurser

Det har blivit många skrivarkurser genom åren. Våren 2014 gick hon kursen Författarskola på Skrivarakademin.

– Att gå skrivarkurs har gynnat mitt skrivande. Jag har lärt mig hantverket bakom textskapandet. All direkt feedback är en enorm vinst. Jag har tränat mitt öga i att läsa granskande. Det behövs, inte minst när det kommer till den egna texten!

Författardebut

Under 2016 och 2017 medverkar Sylvia i fem novellantologier. Debutromanen “Allt det du måste” är en realistisk relationsroman som har personlig utveckling i fokus, med utgivning juni 2017. Boken är del ett i trilogin om förskolläraren Mia från Majorna i Göteborg.

Sylvia skriver alltid för hand först, och hon måste avsätta tid i lugn och ro för skrivandet. Det dagliga skrivandet är viktigt – för flödet, självsäkerheten och tempot.

– Jag tror att flödet av ord från hjärnan via pennan till blocket är nyttigt. Jag njuter av att det bara kan få vara kul att uttrycka mig. Och så fyller det faktiskt en terapeutisk funktion också!

Sylvia Lidén Nordlunds lästips:

  • Julia Camerons böcker om kreativitet och skrivande
  • Dorothea Brande: Becoming a Writer

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Författarnas skrivtips

"Lennart Hellsing sa en gång att det enda man behöver för att börja skriva är en penna ... och ett papper. Jag rekommenderar också att du läser mycket – av glädje, inte av plikt. Det är viktigt att du inte ger upp och att du inte tappar hoppet. Jobba på och ha roligt!"
– Viveca Lärn

Läs alla författartips