Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Skrivandets väg, jämn vecka

Det här är en kurs både för den som ännu inte satt igång att skriva likaväl som för den som vill hitta nya vägar för sitt skrivande.

Det finns många sätt att närma sig skrivandet på. Handfast, lekfullt, nyfiket, bestämt, terapeutiskt, pragmatiskt eller kanske rentav mystiskt. På den här inspirationskursen undersöker vi skrivandet fritt ur ett mytiskt och kreativt perspektiv med en erfaren skrivpedagog i en liten grupp, max åtta personer. Du får möjlighet att skriva på plats och hemma och sedan samtala om dina texter och din skrivprocess. En undersökande kurs, en inspirationsresa för det egna skrivandet. Vi utgår ifrån och inspireras av myter, modern forskning och människans vilja till eget uttryck.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, däremot ett öppet sinne. Det här är en kurs för dig som vill arbeta med skrivandet som en upptäcktsresa..

Kursupplägg

Du får hjälp att undersöka hur du hittar din kreativitet, med inspiration från gamla myter, modern forskning samt i texter och tankar om skrivandets väg. Vi träffas under åtta kurstillfällen där lektionerna varvas av miniföreläsningar, övningar och textsamtal. Mellan träffarna får du skrivuppgifter att göra hemma. Sedan kan du själv bestämma om du tycker att skrivandet är mystik, kognition, hantverk eller kanske någonting helt annat. Jämna veckor. Uppehåll vecka18; 30/4 Valborgsmässoafton

Ur kursinnehållet

 • Vad är det som sätter igång mitt skrivande/skapande? Olika sätt att se på skrivandet.
 • Det imaginära fältet. Den nya forskningsfronten?
 • Kognition, perception och neurolingvistik. Räcker det?
 • Människan - det berättande djuret. Går det att berätta något nytt?
 • Myter och magiskt tänkande i robotsamhället.
 • Material

  Vi arbetar med deltagarnas egna texter och låter oss inspireras av bl.a.: Julia Cameron The Artist´s way, Joseph Campbell Hjälten med tusen ansikten och Eva Lejonsommar Liberty Belles Boklåda.

  Kursledare

  Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner och sex själsdeckare. Hennes senaste roman, De afrikanska breven, kom ut 2007. Hennes senaste själsdeckare, Som om jag var fri, kom ut 2016. Hon är utbildad skrivpedagog.

Kursmaterial

Deltagarnas egna texter

Kursledare

Eva Lejonsommar

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 6 feb 2020
Slutdatum: 28 maj 2020
Tid kvar till startdatum: 14 dagar
Antal veckor: 15
Tid: To 18:00-21:15
Studietimmar: 32
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 1044867
Platser kvar: Fåtal
Pris: 4950kr