Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

TV-manus, miniserie ungdom 13 - 16 NY

Vill du lära dig skriva TV-manus till en miniserie? En miniserie för nätet kan ha avsnitt som är 5 - 8 minuter långa och serien kan bestå av 6 - 10 avsnitt.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är 13 - 16 år. Du ansöker med en personlig motivering till varför du vill gå kursen. Du kan gärna söka tillsammans med någon som du vill skriva serien tillsammans med. Du kan, men det är inget krav skicka in ett synopsis (en beskrivning av handlingen från a till ö) på en A4-sida för den miniserie du vill skriva under kursen.

Ur innehållet

Hur hittar jag min grundidé? Hur gjorde de i ”Stranger things”, eller i serierna: ”Bonusfamiljen”, ”Skam” och ”Jenter”? Var utspelar sig berättelsen? Vad är huvudkonflikten? Hur hittar jag karaktärer som fascinerar? Vilken är huvudkaraktärernas utveckling? Finns det en avslutad historia i varje avsnitt eller bygger historien på en längre sammanhängande historia? Eller är den en kombination av båda? Vad är temat, vilken stil och ton har serien? Vilken målgrupp vänder den sig till? Hur pitchar man sin miniserie?
:

Kursupplägg

Kursupplägg

Under ledning av professionell manusförfattare/dramaturg utvecklar du din serieidé. Utifrån deltagarnas behov talar vi serie-dramaturgi och studerar scener ur mini-serier. Du börjar med att ta fram ett synopsis till varje avsnitt. Sen skriver du första avsnittet(piloten) Förutom kursledarens professionella genomgång av dina scener bidrar gruppen med många och spännande idéer och infallsvinklar till det du har skrivit. Du skriver på ditt manus hemma och vi går igenom det på kursen. Kursdatum: Vecka 10: lördag 7/3 + söndag 8/3. Vecka 12: lördag 21/3 + söndag 22 mars.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen är regissör och manusförfattare med TV-producentutbildning på TV4, manusutbildning på StDH (Stockholms dramatiska högskola) och scriptdoctorutbildning på SVT. Han har skrivit långfilmsmanus med stöd av Svenska Filminstitutet, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern.

Kursmaterial

Deltagarnas egna texter

Kursledare

Peter Bull-Simonsen

Kontaktinformation:

Skrivarakademin i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Information

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 7 mar 2020
Slutdatum: 22 mar 2020
Tid kvar till startdatum: 41 dagar
Antal veckor: 3
Tid: Lö 10:00-15:15
Lö 10:00-15:15
Sö 10:00-15:15
Sö 10:00-15:15
Studietimmar: 16
Sammankomster: 4
Arrangemangsnr: 1045793
Platser kvar: Ja
Pris: 2475kr