Sök Meny

Vadstena Folkets park blir en skulpturpark

Art Camp riktar sig till konstnärer/kulturarbetare för att skapa evenemang/workshops i Sveriges folkparker. I arbetet att skapa en skulpturpark i Vadstena Folkets park är Folkuniversitetet huvudman med finansering från Leader Folkungaland.

Relaterad information

Vi söker nu konstnärer till vår planerade skulpturpark i Vadstena Folkets park med finansiering från Leader Folkungaland. Målet är att skapa bestående utomhus-skulpturer med invigning av hela parken år 2021. Skulpturerna skapas i tre olika etapper.

Till första etappen söker vi nu fyra konstnärer boende eller verksam i någon av kommunerna Motala, Norrköping, Linköping, Åtvidaberg, Vadstena, Finspång och Mjölby. I uppdraget ingår att hämta inspiration till sitt konstnärliga uppdrag genom att samarbeta med skolklass eller förening. Du kan färdigställa din skulptur på plats för vernissage sommaren 2019. Förslag på material för utomhus skulpturer: metall, trä, glas, betong, plexiglas, glasfiber, sten eller annat lämpligt utomhusmaterial. Ett konstnärligt råd är tillsatt för val av konstnärer.

Gemensamt tema är Folkets park som kan inbegripa både minnen, dans, hångel, musik, händelser och känslor. Vi kommer gemensamt skapa en brainstorming kring temat där alla blir delaktiga. Första informationsträffen och brainstormingen är en övernattning i en kåta i Vadstena Folkets park i september 2018.

Budget: material samt arvode: 202 000 kr inkl. moms per konstnär. Kostnader för markarbete ingår inte i material budgeten.

Ansökningsregler:

  • Du som söker är verksam konstnär, registrerad för F-skatt alternativt möjlighet att fakturera via företag med F-skatt.
  • Du söker med ditt CV och bilder av tidigare verk.
  • Du har universitet/högskoleutbildning, alternativt lång erfarenhet.
  • Du ska vara boende i en av dessa orter: Motala, Norrköping, Linköping, Åtvidaberg, Vadstena, Finspång eller Mjölby. Du inkluderar orten i din ansökan.
  • Du har kompetens att kunna samverka med en förening eller skolklass.
  • Du ska kunna slutföra ditt arbete och hålla deadline.
  • Du ska ha materialkännedom.
  • Du ska bifoga två stycken referenser.
  • Du ska skriva högst en halv A4 med förslag på vad du kan bidra med på tema: Folkets park.

Maila dina handlingar senast den 23 juni 2018 till: artcamp@folkuniversitetet.se

För mer information:

Projektledare:
Ida Olai: (Glasdesigner) 070–6108322
Nada Tendzeric: (Bild, konst & formgivare) 070–4051082

Följ ArtCamp – folkparker i förändring på facebook.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila