Sök Meny
Alingsås Senioruniversitetet

Alingsås Senioruniversitet

Alingsås Senioruniversitet är en ideell och politiskt obunden förening som vill förmedla kunskaper och kontakter för en givande samvaro bland pensionärer.

Föreningen kommer att startas upp under hösten 2019 och du kan bli medlem om du uppbär pension och har fyllt 55 år.

Föreläsningarna som Alingsås Senioruniversitet anordnar är dock öppna för allmänheten och är kostnadsfria. De arrangeras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Du behöver inte anmäla dig i förväg till en sådan föreläsning, men det kan vara begränsat antal platser beroende på vilken lokal föreläsningen är i. I de flesta fall hålls föreläsningarna på Alingsås Kulturhus, men kan också vara t ex i en av kyrkorna i Alingsås eller i Folkuniversitetets lokaler på Kristineholmsvägen 12. Vid respektive föreläsning framgår det var den aktuella föreläsningen hålls.

Har du frågor?

Kontakta
0322-636600
info.alingsas@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Bra att veta

Här hittar du praktisk information om lokalerna där vi har våra kurser och annat bra att veta.

Läs mer här

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.