Sök Meny
Lokaler Kristineholmsvägen 12 i Alingsås

Praktisk information

Om våra lokaler på Folkuniversitetet Alingsås och annat praktiskt som är bra att veta när du besöker oss.

Relaterad information

Om våra lokaler

Våra lokaler ligger på Kristineholmsvägen 12 (fd Lindex huvudkontor). Det tar ca 20 minuter att promenera till oss från centrum och ca 10 min att cykla. Det finns en ny, fin gång/cykelväg till oss nu.

Det finns gratis parkering på kvällar (från 17:15) och helger. Även om det står skyltat att det behövs tillstånd dygnet runt har vår fastighetsansvarig ett specialavtal med Securitas om att pausa bevakningen för våra kursdeltagares skull.

Våra rum ligger till vänster om huvudingången. Folkuniversitetet har har ett rum på bottenplan och två rum en trappa upp i huset. I din kallelse står det vilket rum din kurs hålls i. Det finns både trappor och hiss.

Om din kurs/studiecirkel går på helger eller startar kl 18:30 eller senare på vardagar, är porten låst och då öppnar läraren för dig.  

Det finns ett pentry där det går att brygga kaffe eller te för er som har med er det. Kylskåp och microvågsugn finns också. Däremot finns ej försäljning av kaffe/fika i våra lokaler.

"När får jag min kallelse?" 

När du bokar dig får du först en bekräftelse på din bokning och längre fram en kallelse och faktura (om du inte redan förbetalat vid bokningen).

För att en kurs ska starta behöver vi få in ett minimum antal anmälningar. Vi har ingen sista anmälningsdag, du kan anmäla dig ända fram tills kursen startar. Dock  beslutar vi ca tio dagar innan kursstartsdatum om en kurs startar eller om vi ställer in den, alternativt skjuter fram en vecka eller två och då hör vi av oss till dig om det.

I de fall vi har fått in tillräckligt många anmälningar i god tid, skickar vi eventuellt kallelsen tidigare än tio dagar före start.

Vi rekommenderar att man är med i en kurs från första gången, men i undantagsfall kan du starta från och med gång två eller tre - dock får du inte avdrag på kursavgiften i sådana fall. 

Kursböcker

Kursböcker ingår normalt inte i kursavgiften utan du köper dem separat.
I vissa kurser behöver du dock inte köpa någon bok, utan läraren förser er med material, se mer information om detta på kursbeskrivningen och/eller i din kallelse.

Om din lärare blir sjuk eller får förhinder

Om en lärare blir sjuk kontaktar vi dig per mail och/eller sms och ställer in kurstillfället den dagen. Sedan diskuterar läraren med sin grupp om hur ni tar igen den dagen - oftast genom att lägga till en gång efter ordinarie kursperiod.

Kursadministration på Folkuniversitetet i Alingsås

Vi har bemanning på kontoret i Alingsås en dag i veckan, oftast på onsdagar kl 09:00-16:00. Övrig tid når du oss per telefon eller per epost under ordinarie kontorstider.  

Har du frågor?

Kontakta
0322 - 63 66 00
info.alingsas@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Bra att veta

Här hittar du praktisk information om lokalerna där vi har våra kurser och annat bra att veta.

Läs mer här

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.