Sök Meny
Mer om språk

Språktest

Internationella språkexamina, språknivåtest, den europeiska referensramen för språk, om att läsa språk utomlands och mycket mer.

Språkexamina och språkprov

Behöver du ett bevis på dina språkkunskaper? Genom Folkuniversitetet kan du validera dina kunskaper i svenska och engelska eller ta en språkexamen.

Vilken nivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer enligt Europarådets referensram för språk, från A1 till C2. Tanken med referensramen är att såväl kursdeltagare och språkutbildare som arbetsgivare ska kunna referera till en gemensam skala. Se vilken beskrivning som stämmer in på dig!

Språktest

Gör ett webbaserat inplaceringstest och testa dina språkkunskaper online. Du kan göra språktestet för att enklare kunna välja kurs i engelska, svenska, franska, tyska, italienska, spanska, arabiska, norska, danska och turkiska.

Språk utomlands

Lär dig språket där det talas!

Sfi, svenska för invandrare

Folkuniversitetet har mycket lång erfarenhet av att ge kurser i sfi - svenska för invandrare. Med hjälp av våra duktiga och engagerade lärare får du möjlighet att börja arbeta eller utbilda dig i Sverige.

FAQ - Svenska som främmande språk

Vanliga frågor om att studera svenska som främmande språk.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bra att veta

Här hittar du praktisk information om lokalerna där vi har våra kurser och annat bra att veta.

Läs mer här

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.