Sök Meny

Malin fick jobb direkt efter diplomutbildningen

Nya kunskaper och ett stärkt självförtroende ledde till att Malin Holmander fick jobb direkt efter sin utbildning till Diplomerad redovisningsekonom.

Läs mer om diplomutbildningar

Malin Holmander har tidigare studerat ekonomi och arbetat med produktutveckling inom modebranschen.

– Parallellt med och efter avslutade ekonomistudier på Jönköpings Internationella Handelshögskola arbetade jag som inköps – och produktionsassistent på ett klädföretag i Stockholm. Men jag kände att jag saknade något. Jag ville jobba med siffror och redovisning.

Fick fördjupade kunskaper

För att kunna ta steget till att arbeta inom redovisning kände Malin att hon behövde fräscha upp sina kunskaper inom ämnet och fördjupa sig inom regelverket som styr redovisningen. Därför bestämde hon sig för att göra något åt saken och började läsa till Diplomerad redovisningsekonom på Folkuniversitetet i Göteborg.

– Diplomutbildningen har fördjupat mina kunskaper. Jag känner mig trygg på ett sätt jag inte gjorde tidigare. Kursledaren Christina Molin lotsade oss på ett fantastiskt sätt. Jag fick förklaringar till varför saker ska göras på vissa sätt. Det har gett mig ett helt nytt självförtroende i mitt yrkesliv!

Kunde gå direkt ut i arbetslivet

Folkuniversitetets diplomutbildningar utgår alltid från nuläget i branschen. Inom ekonomiområdet, där lagförändringar ofta träder i kraft, är därför regelverk och lagtexter viktig referenslitteratur. Efter utbildningen ska deltagaren kunna gå direkt ut i arbetslivet. Och för Malin gick det riktigt bra.

– Jag fick jobb som redovisningsassistent direkt efter utbildningen! Och nu känner jag mig helt trygg i det jag gör.

Malin har fått bra respons på sin diplomutbildning ute på arbetsmarknaden. Den krävde mycket i form av studiedisciplin och engagemang, men den gav också handfasta, aktuella kunskaper och stärkta möjligheter. Och Malins framtid då?

– Jag vill gärna fortsätta att utvecklas inom redovisning. Om fem år har jag vuxit i min roll och fått ännu större ansvar. Redovisning är fantastiskt roligt. Jag har hittat helt rätt på så sätt.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!