Sök Meny

Mattias Wik - Diplomerad kvalitetschef

Kvalitetschefen som ger Folkuniversitetets diplomutbildning höga betyg.

Relaterad information

Mattias Wik arbetar som kvalitetschef på ett tillverkningsföretag som gör produkter till specialfordon. År 2016 gick han Folkuniversitetets utbildning Diplomerad kvalitetschef, ett kurssamarbete med RSM&CO.

– Mitt kvalitetsansvar skulle öka från en halvtids- till en heltidstjänst. Så jag och vd:n var överens om att en rejäl utbildning vore på sin plats.

Mattias hade höga förväntningar på kursen, och han upplever att de infriades. Mest nöjd är han med de delar av kursen som behandlade Lean. Lean är en ideologi som går ut på att maximera kundnyttan och samtidigt minimera slöseri av resurser genom effektiviseringar och rationaliseringar.

– Lean är ett förhållningssätt som fungerar utmärkt, och som jag verkligen tror på. Trots att det snart är ett år sedan jag avslutade kursen har jag fortfarande bitar kvar att ta tag i och förankra i mitt jobb. Det känns kul.

Kursdeltagarna kom från vitt skilda branscher och företag, något Mattias upplevde som berikande.

– Jag hade stort utbyte av övriga deltagare. Många gånger hade vi olika ingångsvinklar och förutsättningar. Det gav mig en hel del tankeställare och bidrog till att bredda mina perspektiv.

Mattias ser flera fördelar med Folkuniversitetets utbildning. Han uppfattar den som bredare än kvalitetschefskurser generellt. Han tycker också att det är positivt att utbildningen inte bara fokuserar på ISO-standard. Även utbildningens upplägg får högt betyg.

– Upplägget med en lång utbildning med pauser mellan kurstillfällena var super. Det gav oss möjligheter att smälta kunskapen och tänka till. Jag kan absolut rekommendera andra kvalitetschefer att gå kursen!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!