Sök Meny

New teaser: HOMESICK (The Eero Mäntyranta Story)

Studieservice Göteborg uppmuntrar till att nya verk skapas!

Öppenheten återspeglas i den milda anarki som råder i Studieservice lokaler på Art College på Första Långgatan 16B. Dörrarna står på vid gavel, folk kommer och går och stämningen är hög, om än något kaotisk.

En av dem som tittar förbi är Henric Strahl. Tillsammans med filmklipparen Alexandra Lind driver han studiecirklar i video- och ljudproduktion.

– Vi jobbar med Homesick, en dokumentärfilm om den finske skidlegend-aren och nationalikonen Eero Mäntyranta och hans barnbarn Viktor. Eero framstår som en helt vanlig gammal man, men historien rymmer märkliga berättelser om flykt, häxor, spöken och ett stort antal OS- och VM-medaljer.

– Vi har utvecklats otroligt mycket under arbetet med filmen. I ett litet projekt måste man klara allting själv och det hade varit svårt utan de pengar och den uppmuntran vi fått från Studieservice, säger Henric Strahl.

Han är övertygad om att studieförbundens stöd till de fria studiecirklarna är avgörande för Sveriges framgångar som kulturland.

– Som gammal musiker vet jag att studieförbunden gör hela skillnaden. Du startar cirkel innan du ens har ett bandnamn. Är du oetablerad är det svårt att få bidrag, men hos Folkuniversitetet har alla samma chans. Vi har fått pengar från Filmpool Nord till att färdigställa Homesick, men utan vår envishet och Folkuniversitetets hjälp hade vi aldrig kommit så långt.

Text: Andreas Åhs

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev