Sök Meny
dans

Dans

Samarbeten inom dansområdet.

Benedikte Esperi

Benedikte Esperi arbetar med dans och performance både sceniskt och pedagogiskt.I performancegestaltningarna får dans, poesi, film, musik och det icke ännu utforskade plats, främst som solon, men kollaborerar även med andra artister.

Frauke

"Frauke" är Caroline Lundblad, butohdansare och koreograf. Caroline har en dansteater examen (2002) från Laban Centre i London. Hon har studerat butoh i Japan med Min Tanaka samt i Sverige med SU-EN. Hon har en omfattande bakgrund som dansare i butohdans-uppsättningar i Sverige Foto: Karin Jonson

Gratiosa: renässansdans

Christel Kopp har hållit studiecirklar i flera år och har genom studieservice fått möjlighet att forska fram material från 1300- till sent 1500-tal. Gratiosa medlemmarna syr dessutom upp tidstypiska kläder själva att ha vid uppträdanden och förkovrar sig kring andra ämnen som har med renässanskulturen att göra.

Moa Kompani

MOA kompani startade 2006 av koreografen Moa M. Sahlin. Koreografier och projekt skapas ofta i queer fenomenologisk interdependens. Foto: Johan MH

Patriciabaletten

Patriciabaletten är en ambitiös studentbalett som i över fyrtiofem år har muntrat upp musiklivet från Uppsala till Istanbul, men allra mest i Göteborg. Tillsammans med orkestern Tongångarne skräddarsyr vi shower med fart och fläkt, glitter och glamour.

Western Airport Square Dancers

Western Airport Square Dancers bildades 1986 och har idag ca 130 medlemmar. Klubben är verksam i Göteborgsområdet, med säte i Mölnlycke.

Zacharoff Dance Theatre

Zacharoff Dance Theatre vill inspirera och influera! Ingen borde lämnas utanför. Likaväl som att ge prov på fysisk skicklighet vill vi uttrycka och berätta: här betyder valet av dansare mycket, deras karisma, intensitet samt förmåga att gestalta. Musiken spelar också en stor roll i våra produktioner.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev