Sök Meny
Samarbeten inom museivärlden.

Museer

Samarbeten inom museivärlden.

Aeroseum

I den flyghistoriska kulturanläggningen Aeroseum visas flygets historia och utveckling - från Ikaros till dagens moderna flygplan, helikoptrar och andra flygande farkoster, såväl civila som militära, nationella och internationella.

Gunnebo Slott och Trädgårdar

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndals stad, strax söder om Göteborg. Här är öppet dagligen hela året!

Göteborgs Naturhistoriska Museum

Göteborgs Naturhistoriska museum är beläget på en höjd i Slottsskogen alldeles ovanför Linnéplatsen. Ekologi och människans påverkan på omgivningen är ett av de områden som museet ofta har utställningar kring. Folkuniversitetet Studieservice är med kring flera kulturprogram som museet genomför bl a där ofta skolor och barn är målgrupp.

Maritiman

Maritimans fartygsflotta tar dig med på en seglats genom en svunnen epok med hjälp av sjömanshistorier och fartygshistorik.Dess fartyg är inget annat än ett flytande kulturarv, väl förankrat vid Packhuskajen, som tillsammans med en guidebesättning ger liv åt historier som är värda att berätta vidare.

Sjöfartsmuséet Akvariet

På Sjöfartsmuseet Akvariet kan du utforska livet under, ovan och vid vattenytan. Här kan alla få veta mer om relationen mellan hav och människa. Om havets miljö och livsformer och om hamnstaden i en föränderlig värld. (foto Olle Andersson)

Slottskogsobservatoriet

Observatoriet i Slottsskogen är ett observatorium som ligger på en höjd i den nordligaste delen av Slottsskogen i Göteborg.

Tjolöholms slott

Tjolöholms Slott är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning. Det påkostade slottet stod klart 1904 och sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Arkitekt Lars Israel Wahlman ritade det i Tudor-stil åt hovstallmästare James Fredrik Dickson och hans hustru Blanche. Slottets påkostade inredning bjuder på brittisk "comfort" och för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom rundspolande duschar och en dammsugare med en vikt på ett ton.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev