Sök Meny
Musik

Musik

Samarbeten inom musik.

Bolagsstämmorna

Bolagsstämmorna, Handelshögskolan i Göteborg, bildades 1986 och består idag av drygt 40 tjejer och killar. Vi sjunger allt ifrån renässans till musikal och underhåller på många olika tillställningar.

Boy Omega

Boy Omega är samlingsnamnet för multiinstrumentalisten Martin Henrik Hasselgren.

BrÖtz

Jazzklubben Brötz i Göteborg är en av Sveriges ledande scener för improviserad musik. Brötz har de senaste 20 åren bedrivit en kontinuerlig konsertverksamhet bestående av två akter en kväll i veckan.

Chalmers Kören

Chalmers Sångkör är den äldsta och största kårföreningen inom Chalmers Studentkår.

David Sperling (Bolander)

David Sperling Bolander är skådespelare och musiker.

Fabian Kallerdahl

Pianisten Fabian Kallerdahl anses vara en av Sveriges finaste jazzpianister. 2006 fick han utmärkelsen Jazz i Sverige och ni hör honom i en rad konstellationer men främst med bandet Music Music Music, Le Systemé och The Splendor.

Gamlestadens Jazzfestival

Gmlstn Jazz Festival är en internationell och modern plattform för högkvalitativ jazz med framstående artister och morgondagens stjärnor från Sverige och världen.

Göteborg Art Sounds

Göteborg Art Sounds har sin utgångspunkt i ljudkonsten och den samtida musiken. I grund och botten handlar det om uttryck som kommunicerar, både i ljud, rörelse och ord. I år äger festivalen rum på Nefertiti den 27 september och en konsertserie tre lördagar framöver med start 28 september på Victoriaskolan (se nedan).

Ìxtahuele

ÌXTAHUELE spelar ursprunglig material och återskapar ljudet av 50- och 60-talets klassiska exotica.

Katakomb

Katakomb kännetecknas mer som ett "projekt" än ett band; flera av medlemmarna är med i andra konstellationer och sammanhang.

Kulturföreningen Bunkern

Kulturföreningen Bunkern bildades 1998 och är en ideell förening som förvaltar 1000 kvm fördelat på 36 lokaler, varav de flesta är repetitions- och övningsstudios.

Mölndal Symphonic Band

Mölndal Symphonic Band (MSB) är en symfonisk blåsorkester som startade 1979 på Mölndals musikskola. Orkestern tog klivet utanför musikskolans beskydd 1984 och startade den politiskt och religiöst obundna föreningen Musik i Mölndal (MiM) och MSB blev dess första sektion.

Planeta Världsmusikfestival

Planeta bildades 2003 av folk- och världsmusikarrangörer i Göteborg som hellre ville samordna sina verksamheter än att konkurrera med varandra. Den gemensamma ambitionen är att marknadsföra och göra världsmusiken tillgänglig för alla i regionen.

Skurk

SKURK bildades under vårvintern 1998 av Niklas Andersson, Niclas Eriksson och Thomas Mann.

The Don Darlings

Göteborgsbaserade The Don Darlings spelar respektingivande sydamerikansk "outlawcountry" - stora gester, svulstigt och tillåtande".

Tongångarne

Tongångarne är ett storband och showorkester, knuten till Göta Studentkår vid Göteborgs Universitet.

Tyred Eyes

Tyred Eyes är från Göteborg och har spelat tillsammans sedan 2009.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev