Sök Meny
Evelina Käld har gått stöd och matchning

”Jag har lärt mig väldigt mycket”

Personligt stöd och nya kunskaper gjorde att Evelina Käld, 20, fick jobb efter att ha fått Stöd och matchning hos Folkuniversitetet. Nu har hon tagit nästa steg och pluggar socialpsykologi på Karlstads universitet.

Evelina Käld tog studenten 2014. Efter gymnasiet hade hon svårt att hitta jobb.

– Efter tre månader som arbetslös gick jag med i Arbetsförmedlingens jobbgaranti för ungdomar. Där blev jag tipsad om Stöd och matchning och valde Folkuniversitetet, berättar hon.

Varje måndag träffades Evelinas grupp och gjorde en veckoplanering. De hade flera projekt igång och fick hjälp med allt från information om anställningsavtal till att skriva ansökningsbrev. 

– Vi fick ett starkt personligt stöd. Jag har lärt mig väldigt mycket bra saker som jag har haft nytta av, säger hon och fortsätter:

– Min coach hjälpte mig att skriva ett proffsigt CV och personligt brev. Jag lärde mig även hur viktigt det är att följa upp en jobbansökan och boka personliga möten för att förbättra chanserna att få jobb.

Evelina visste inte vad hon skulle förvänta sig av utbildningen men är positivt överraskad över allt hon lärt sig.

– Framför allt var min coach Anna Gustavsson riktigt bra. Hon tog emot mig på bästa sätt.

Anna tipsade Evelina om ett jobb på Pandaförsäljning i Karlstad.

– Det var ett perfekt jobb för mig just då, eftersom planen var att spara pengar och börja plugga på universitet. Tack vare min coach fick jag upp ögonen för socialpsykologi och nu studerar jag det på Karlstads universitet, säger hon.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila