Sök Meny
Längre utbildningar i Malmö och Lund

Nå dit du vill!

Folkuniversitetet erbjuder yrkes- och studieförberedande utbildningslinjer inom ekonomi, HR, musik, inredning, textil, konst, design och språk. För dig som vill arbeta inom ett konstnärligt yrke kan detta vara en möjlighet att lära dig mer och få en chans att arbeta fram arbetsprover eller klara en audition.

Utbildningslinjerna passar även dig som drömmer om att få fördjupa dig i ett konstnärligt ämne under längre tid. Våra tolkutbildningar ger dig ökade möjligheter att arbeta som tolk. Våra lärare är aktiva i sina branscher som musiker, artister, inredningsarkitekter, designers, producenter, tolkar och konsulter.

Linjer och diplomutbildningar i Malmö och Lund

På Folkuniversitetet yrkes- och studieförberedande utbildningslinjer och diplomutbildningar får du möjlighet att arbeta fram arbetsprover eller komma vidare i karriären.

Diplomerad HR-assistent

Är du intresserad av personalfrågor? I denna kurs får du tolka och tillämpa olika regler och avtal inom personalområdet. Du får en introduktion till olika typer av personalfrågor. Du får också en fördjupning inom arbetsrätt och förhandlingsteknik.

Ekonomiassistent

För dig som vill gå en längre grundutbildning inom ekonomi som ger möjlighet att arbeta med olika saker på en ekonomiavdelning inom såväl det lilla privata företaget som inom en myndighet eller en förvaltning.

Grafisk design för tryck och webb

För dig som vill få en bred och professionell grundutbildning inom grafisk design. Du är intresserad av färg, form och kommunikation.

Inredningslinjen

Inredningslinjen är Folkuniversitetets utbildning med inriktning mot inredningsdesign och rumslig gestaltning.

Lunds Konst/Designskola

Utbildningen till ett framtidsyrke inom konst, design och arkitektur.

Musikproduktionslinjen

- När du jobbar med musik är du gladare när du går från jobbet på kvällen än när du kommer på morgonen. Musik gör livet roligare att leva, säger Thomas Klinteby, lärare på Musikproduktionslinjen på Folkuniversitetet.

Skrivarakademin

Välkommen till Skrivarakademin. Vi tar dig med på en lärorik resa som innebär glädje och vånda, utveckling och inveckling, men framförallt massor av inspiration.

Sånglinjen

Ettårig förberedande utbildning på kvällstid för dig som vill göra något extra med din röst och musikaliska inriktning. Sånglinjen ger också ett unikt tillfälle att testa dina kunskaper på internationell nivå. Utbildningen inehåller en workshop/audition med lärare från London Centre of Contemporary Music (LCCM)

Tolkutbildningar

Vill du ha ett spännande, ansvarsfullt och omväxlande arbete? Tycker du att det är roligt med språk och vill överbrygga språkbarriärer mellan människor? Och vill du hela tiden lära dig nya saker? Då kan tolkyrket passa dig.

Tillskärarlinjen

Lär dig hantverket bakom tillskärning, mönsterkonstruktion och skrädderi. Fokus ligger på det praktiska arbetet och själva hantverket. Tillskärarlinjen hålls dagtid i Lund.

Yrkeshögskoleutbildning

Folkuniversitetets yrkeshögskola har många Yh-utbildningar inom flera olika branscher. Gemensamt för yrkeshögskoleutbildningarna är att de är avgiftsfria, berättigar till studiemedel och sker i samarbete med arbetslivet.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Namn
Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se
Tel: 046-197720