Sök Meny
Intervju med Jonas Nerbe

”Coachsamtalen gav mig inspiration att genomföra mitt projekt.”

Jonas Nerbe är sångare och skådespelare med Sverige och Europa som arbetsplats. Som deltagare på Folkuniversitetets jobbsökartjänst Stöd och matchning fick han både stöd och inspiration till att utveckla sitt senaste projekt; musikalen Freuds Cigarr – på engelska.

Hej Jonas, vem är du?
– Jag är en frilansande sångare och skådespelare, med en stark kärlek till musikteater. Jag är utbildad i Wien och spelar både i Sverige och utomlands. Tidigare har jag medverkat i produktioner med många artister och stora orkestrar, vilket är kul. Under de senaste åren har jag jobbat mer med mindre produktioner och på så sätt kommit närmare publiken. Det är både intressant och utvecklande – och mycket utmanande.

Varför valde du STOM (Stöd och matchning) på Folkuniversitetet?
– Det var en ren tillfällighet. Jag fick träffa Karina Kampe, som är en av Folkuniversitetets handledare på STOM, och det kändes helt rätt när vi hade vårt introduktionssamtal. Karina har varit ett stort stöd för mig i arbetet med mitt projekt.

Hur ser upplägget på STOM ut?
– Jag har gått på två föreläsningar och ett coachsamtal i veckan under två månader. Lektionerna har varit väldigt inspirerande, roliga och bildande. Oftast valde jag föreläsningar med inriktning mot psykologi och filosofi, eftersom jag är intresserad av det.

Coachsamtalen med Karina har gett mig inspiration och mod att genomföra mitt projekt som jag nu ska börja jobba med: en spelperiod med Freuds cigarr – på engelska. Det är en musikal om Sigmund Freud, som kommer gå på Playhouse Teater på Drottninggatan med start den 1 mars.

Vad är det bästa med STOM?
– Det är dels att få vidga sina vyer genom intressanta föreläsningar, dels att få träffa många nya människor och på så sätt bredda sitt nätverk. Dessutom har jag fått nya vänner.

Har du några råd till blivande deltagare på STOM?
– Ta vara på möjligheten att få hjälp! Jag tycker att det är generöst att få gå på detta.  

Hur ser framtiden ut?
– Till att börja med ska jag spela i Freuds cigarr i Stockholm. I höst kommer vi sannolikt att sätta upp den i London också. Vi kommer att jobba hårt för att hitta en bra finansiering. Det vore roligt om ett svenskt företag ville gå in som partner i projektet.

Har du någon oanad passion?
– Jag gillar att cykla - det är ett genialiskt sätt att ta sig fram. Det finns många fina cykelleder i Sverige och ute i Europa. Ett perfekt sätt att semestra på!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners