Ämnesansvarig textil och inredning/arkitektur, Stockholm

Till folkbildningsverksamheten i Stockholm söker vi en ämnesansvarig för våra kurser inom textil och inredning/arkitektur. Sista ansökningsdag är den 16 augusti 2018.

Relaterad information

Vi har idag ett relativt litet och väl fungerande kursutbud i dessa ämnen med olika kurser i bl a klädsömnad, mönsterkonstruktion, textiltryck, inredning, homestyling och arkitektur. Det händer mycket inom dessa ämnesområden och vi söker därför efter dig som både vill ta hand om det befintliga utbudet och utveckla verksamheten.

Ansvar och innehåll

Som ämnesansvarig har du det övergripande ansvaret för att tillsammans med verksamhetsledaren sätta mål för dina ämnen, utveckla kursutbudet samt att följa upp verksamheten såväl kvalitetsmässigt som ekonomiskt.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

• kursutveckling inklusive omvärldsbevakning och konkurrensanalys, planering och schemaläggning
  • lärarrekrytering, lönesättning och lönehantering
  • webbpublicering av kurser
  • analysera och återkoppla kursutvärderingar
  • hålla regelbundna lärarmöten, lärarkontakter
  • studierådgivning via e-post och telefon, hantera eventuella reklamationer

Vidare förväntas du delta i konferenser, möten och arbetsgrupper inom Folkuniversitetet där närvaro krävs. Du ska också svara för erforderliga rapporter som rör verksamheten samt känna till och följa Folkuniversitetets administrativa rutiner.

Vi söker efter dig som har

•  relevant erfarenhet från minst ett av ämnesområdena
  •  akademisk examen eller motsvarande
  •  administrativ erfarenhet
  •  goda IT-kunskaper och datorvana

Vi ser gärna att du är målinriktad och engagerad, har vilja och förmåga att arbeta i grupp/nätverk, god social förmåga samt ett etiskt förhållningssätt. Det är också meriterande att du har ett lokalt kontaktnät inom ämnesområdet

Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap och värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning bidrar till för verksamheten

Tjänsten är en ettårig projektanställning om 50% med goda möjligheter till förlängning. Tillträde september 2018.

Sista ansökningsdag: 2018-08-16.

Vid frågor kontakta verksamhetsledaren Maria Andersson, tfn 08-789 43 45,
maria.andersson@folkuniversitetet.se

Facklig representant Unionen: Petra Cyrillus, petra.cyrillus@folkuniversitetet.se