Sök Meny
Controller till ekonomiavdelningen, Stockholm

Controller till ekonomiavdelningen, Stockholm

Folkuniversitetet region Öst söker en controller som vill arbeta i en verksamhetsnära roll i Stockholm. Sista ansökningsdatum är den 28 februari, men urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Är du intresserad? Välkommen med din ansökan snarast!

Folkuniversitetet förstärker teamet med en controller som vill arbeta i en verksamhetsnära roll i Stockholm.

Har du god förståelse för ekonomiska flöden, är affärsorienterad och trivs du i en verksamhetsnära roll? Lockas du av att arbeta med ekonomi i ett engagerat team som delar kunskap och idéer och som tillsammans tar ansvar för att leverera korrekt i tid? Rollen som controller på Folkuniversitetet erbjuder stor variation i arbetsuppgifter och är en möjlighet att utvecklas vidare som ekonom. Välkommen med din ansökan.

Vad kan vi erbjuda dig?

Arbetsplatsen är trivsam och det är ett team med positiva kollegor som väntar på dig! Gillar du att jobba med utveckling och förändring kan vi locka dig med en fartfyllt tid framåt. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap och värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning bidrar till för verksamheten.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen ingår huvudsakligen följande arbetsuppgifter:

  • Driva budget och prognosarbete och vara behjälplig i verksamheten i detta arbete
  • Hjälpa till och stötta vid boksluten med periodiseringar och kontoavstämningar
  • Uppföljning och analys av prognoser och resultat
  • Sammanställa ekonomiska rapporter
  • Medverka och stötta i kalkylarbete vid upphandlingar
  • Anordna utbildningar i våra interna system
  • Arbeta för ständiga förbättringar

Rollen innebär också

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse och med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Vi samarbetar i teamet vilket innebär att du vid behov även behöver vara behjälplig med andra arbetsuppgifter som finns på en ekonomiavdelning. Vi sitter i fina lokaler på Drottninggatan i Observatorielunden, centralt i Stockholm.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har arbetserfarenhet antingen som redovisningsekonom eller som controller och att du har en teoretisk utbildning i ekonomi. Det vi lägger störst vikt vid är att du har förståelse för ekonomiprocessen och flödet. Vi talar och skriver dagligen både svenska och engelska, varför det är ett krav.

För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är strukturerad och har en god analytisk förmåga eftersom det är en roll med bredd i arbetsuppgifterna och du kommer att jobba med att analysera rapporter, prognoser och resultat. Som person är det en fördel om du är flexibel och anpassningsbar så du kan hantera förändringar och nya förutsättningar som du ställs inför. Du behöver enkelt kunna ta dig mellan detaljer och helhet och sätta saker i perspektiv för att på så sätt prioritera var du lägger din tid och energi. I denna roll är det viktigt att du är en duktig kommunikatör och har en pedagogisk ådra för att få fram ditt budskap till personer med olika bakgrund.

Folkuniversitetet

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och för samhällsutvecklingen i stort. Folkuniversitetet ska vara en naturlig mötesplats för människors fria kunskapssökande – för lärande, kulturupplevelser och möjlighet till reflektion.

Folkuniversitetet drivs i stiftelseform och utan vinstintresse. Folkuniversitetet är partipolitiskt obundet och fristående från religiösa och fackliga intressen.

Intresserad?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via ansökningsformulär, se länk nedan. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila