Engagerade och kommunikativa rektorer, Stockholm

Är du en engagerad och kommunikativ ledare med stort intresse för folkbildning? Då ska du söka rollen som rektor på Södra Stockholms Folkhögskola eller Skarpnäcks Folkhögskola. Vi söker alltså två rektorer, en till respektive skola. Sista ansökningsdag är 2 november.

Om rollen

Att vara rektor på våra folkhögskolor är ett inspirerande arbete i en kreativ miljö, där bildningens egenvärde och samspelet mellan människor står i centrum.

Som rektor ska du tillsammans med skolans medarbetare driva skolans verksamhet och pedagogiska arbete framåt utifrån uppsatta mål. Du har förutom personalansvar även ansvar för skolans ekonomi, verksamhet och pedagogiska utveckling. Tjänsten är direkt underställd styrelseordförande och medför ett stort eget ansvar och självständigt arbete men också ett nära samarbete med övriga rektorer inom Stiftelsen Stockholms Folkhögskola. Arbetet kännetecknas av planering, utveckling, uppföljning och utvärdering av den egna verksamheten. Då folkhögskolan spelar en allt viktigare roll för att motarbeta utanförskap i samhället är samverkan med bland annat kommunen och Arbetsförmedlingen viktiga inslag i arbetet som rektor.

Din bakgrund

På våra folkhögskolor möter du en mångfald människor med olika bakgrund, olika behov och olika drömmar. Vi söker dig som vill leda en kreativ miljö där människor växer genom att jobba närvarande och inkluderande tillsammans med deltagare och personal.

Rollen ställer krav på flera års erfarenhet av att leda, driva och utveckla en hållbar verksamhet med helhetsansvar för organisation, ekonomi och medarbetare. Vidare har du en högskoleutbildning inom relevant område. Du bör även ha erfarenhet av och kunskap om folkbildning, liksom av interkulturella möten samt erfarenhet av att samverka med andra verksamheter och organisationer som är av vikt för skolan. Eftersom våra skolor har en betydande del estetisk verksamhet är det önskvärt att du har erfarenhet av arbete inom det estetiska området.

Som ledare är du en god kommunikatör som tänker strategiskt utifrån ett brett perspektiv. Du arbetar bra med andra människor, du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt och hanterar konflikter konstruktivt. Vi söker en rektor som visar tillit och förtroende för medarbetarna samt verkar för ett ansvarstagande medarbetarskap genom att delegera ansvar och beslutanderätt. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Om du har genomgått rektorsutbildning för Folkhögskola, tidigare arbetat inom folkhögskola, utbildningssektorn eller civilsamhället är det meriterande.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.

För mer information och frågor

Vill du veta mer, ring ordförande Gunnar Danielsson, telefon: 08 789 41 70.
Fackliga kontaktpersoner för Folkhögskollärarna är Björn Viberg på Skarpnäcks Folkhögskola, telefon: 076 7102647 och Staffan Kahn på Södra Stockholms Folkhögskola, telefon: 08 465 06 650. Mer information om respektive folkhögskola finns på hemsidorna www.sodrastockholm.se och www.skarpnacksfolkhogskola.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2 november via ansökningslänken nedan.

Om Stiftelsen Stockholms Folkhögskola

Stiftelsen Stockholms Folkhögskola har Folkuniversitetet som huvudman och består av tre folkhögskolor; Skarpnäcks Folkhögskola, Sundbybergs Folkhögskola och Södra Stockholms Folkhögskola. Våra folkhögskolor har delvis olika profil och karaktär men delar samma ambition att höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället, stärka och utveckla demokratin samt öka intresset för kulturlivet. Viktiga ingredienser är relationsinriktad pedagogik, dialog och kommunikation, entusiasm och engagemang. Individens lärande fortsätter under hela livet och folkhögskolan ska vara en viktig del av det livslånga lärandet. De tre folkhögskolorna är fristående men samverkar på en rad områden – administrativt, pedagogiskt samt gällande vissa projekt och uppdragsutbildningar.

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet