Sök Meny

Projektmedarbetare PROVA, Landskrona

Vi söker nu en projektmedarbetare till vårt drivande och kreativa team i PROVA. Ansök senast den 19 februari.

Relaterad information

PROVA är en arbets- och studieförberedande rehabiliteringsväg för unga vuxna med upplevd psykisk ohälsa och som varken arbetar eller studerar. Insatsen är skräddarsydd efter deltagarens egna val med målet att närma sig jobb eller studier, och i förlängningen en egen försörjning.

Projektet bygger på ett holistiskt synsätt som också genomsyrar att hela projektteamet tar ett gemensamt ansvar för att utveckla verksamheten. Vi tar vårt avstamp i metodiken Supported Employment och IPS – Individual Placement Support

Prova har varit igång sedan januari 2015 och sker i nära samarbete med Arbetsförmedling, Landskrona stad, Försäkringskassan, Psykiatrin, Utbildningsanordnare samt näringsliv.

Vi söker nu en projektmedarbetare till vårt drivande och kreativa team i PROVA. Du kommer utgöra vårt ”fjärde ben”. Vi ser gärna att du har en beteendevetenskaplig utbildning, socionom, studie- och yrkesvägledare, eller motsvarande. Du har en dokumenterad erfarenhet av arbete inom rehabiliterings- och arbetsmarknadsområdet samt kunskap om målgruppen.

Kunskap om och erfarenhet av att arbeta utifrån IPS-metodiken är ett stort plus!

Arbetsuppgifter/kvalifikationer

Ditt område kommer främst vara att arbeta inom huvudprocessen ”det personliga ledar- och entreprenörskapet” där vägledning och arbete med deltagarnas behov av studie- och meritkomplettering samt arbetsträning är fokus. En viktig del är att i samarbete med arbetsgivare, på plats hos dem, utgöra ett stöd för såväl dem som för våra deltagare.

Du ingår även i projektteamets gemensamma planeringsarbete och ansvarar för deltagardokumentationen.

Vi ser gärna att du som söker har spetskompetens inom arbetslivsinriktad rehabilitering där även praktikanskaffning och studie- och yrkesvägledning ingår. Du har ett etablerat nätverk och erfarenhet av samverkan på handläggarnivå med offentliga aktörer som målgruppen har kontakt med.

Som person är du förtroendeskapande, självständig och drivs av en entusiasm och tro på unga människors förmåga att förändra sin livssituation. Du gillar utmaningar som innebär att ge sig ut i det okända och med nya perspektiv skapa innovativa lösningar.

Varaktighet

Visstidsanställning t o m den 31/12 2018, med möjlighet till förlängning. Heltid/deltid, 100 – 75%

Tillträde

Snarast, enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten

Du välkommen att kontakta projektledare Lena Bjering, tel 0736-44 77 74, lena.bjering@folkuniversitetet.se

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-19

Facklig kontaktperson

Facklig kontaktperson: Maria Hansson, Unionen, telefon 040-6918363.

Välkommen med din ansökan

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila