Sök Meny

Rektor till Folkuniversitetets gymnasium, Trollhättan

Folkuniversitetets gymnasium i Trollhättan startade 2001 och erbjuder samhällsvetenskapligt, estetiskt och ekonomiskt program med internationell profil där viss del av undervisningen sker på engelska. Nuvarande rektor kommer att ta ett utökat ansvar i verksamheten varför vi nu söker en ersättare till honom. Sista ansökningsdag 2 april.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Tjänsten

Folkuniversitetet har en stor och omfattande verksamhet inom folkbildning, uppdragsverksamhet och skolor. Vårt gymnasium i Trollhättan erbjuder samhällsvetenskapligt, estetiskt och ekonomiskt program med internationell profil där viss del av undervisningen sker på engelska. Vårt mål har alltid varit hög kvalitet i undervisningen och att ligga i framkant såväl pedagogiskt som akademiskt, för att ge eleverna en god grund för vidare studier på högskolor och universitetet. Skolan har ca 265 elever.

Här finns möjlighet för dig som är en visionär ledare och kan entusiasmera andra att driva förändringar på ett positivt sätt. Som rektor är du skolans pedagogiska ledare och har en central roll i genomförandet av det nationella utbildningsuppdraget. Du ansvarar för att driva lärprocesser, utveckling av utbildning och verksamhet samt att marknadsföra skolan. Rektorstjänsten innebär också ansvar för skolans ekonomiska resultat och personalansvar för ca 25- 30 medarbetare.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har relevant pedagogisk utbildning och som har genomgått rektorsutbildning. Du har erfarenhet av att leda pedagogisk verksamhet samt chefs-/ledarerfarenhet med verksamhets-, ekonomi-, marknads-, och personalansvar.

Som ledare hos Folkuniversitetet förväntas du vara målmedveten och resultatinriktad. Du är en strukturerad och tydlig ledare som på ett engagerat sätt leder verksamheten. Det är viktigt att du kan kommunicera och skapa goda relationer med såväl elever, personal, föräldrar och externa samverkansaktörer. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt med en positiv framtidssyn. Vi ser även att du är nyfiken och intresserad av forskning inom pedagogik och utbildning och aktivt arbetar för förnyelse och verksamhetsutveckling. Vi förutsätter även att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning omfattande 100% med start 2017-08-01. Placeringsort är Trollhättan.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-04-02 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

För mer information och frågor
Stig-Olov Blixt (Stiftelserektor), stig-olov.blixt@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Ing-Marie Blomström (Unionen) 031-10 65 41, im.blomstrom@folkuniversitetet.se
Nicklas Lann Hagberg (SACO) 031-10 65 63, nicklas.hagberg@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.

 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.