Sök Meny

Skolkurator, Karlstad

Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad är en skola där vi förbereder våra elever för vidare studier på universitet eller högskola. Verksamheten genomsyras av kreativitet och nära kontakt mellan elever och lärare. Vi söker nu en engagerad och driven skolkurator som kan bidra till att utveckla vårt arbete inom Elevhälsan. Sista ansökningsdag 31 juli.

Relaterad information

Värdesätter du ett oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är personligt engagemang i en kreativ och innovativ miljö viktigt för dig? Då kan i så fall Folkuniversitetet vara rätt arbetsgivare för dig, och vårt gymnasium i Karlstad rätt arbetsplats.

Tjänsten

I uppdraget som kurator ingår att, tillsammans med övriga i elevhälsan, handleda och samarbeta med skolans personal för att på bästa sätt undanröja hinder för elevers lärande. Du ingår i skolans elevhälsoteam som träffas regelbundet för att kartlägga och utreda elevers orsaker till ohälsa och/eller studiesvårigheter. I din vardag vistas du ute bland eleverna och genomför stödjande samtal med elever som är i behov av det. Du deltar vid planeringsmöten med elever, mentorer, skolledare och vårdnadshavare.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av kuratorsuppdrag i gymnasieskolan. Tidigare erfarenhet av att arbeta som kurator inom gymnasieverksamhet är meriterande.

Som kurator hos oss förväntas du ha en positiv människosyn som tar utgångspunkt i det friska i varje individ. Du är självständig, initiativrik och lyhörd samt intresserad av arbete med ungdomar. Du behöver ha god samarbetsförmåga då du ingår i skolans elevhälsoteam samt vara bra på att arbeta förebyggande och därmed främja elevhälsoarbetet på skolan.

Anställningsform
Tillsvidareanställning omfattande 25%. Tillträde 2017-09-01.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-07-31 via vår e-rekrytering. Vi kallar till intervju och behandlar inkomna ansökningar löpande.

För mer information och frågor
Johan Ekström (rektor) 054-19 58 42, johan.ekstrom@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Jenny Eng (Lärarförbundet), jenny.eng@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet
Region Syd - Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet
Region Norr - Stiftelsen Kursverksamheten vid Umeå universitet
samt Folkuniversitetets förbundskansli

Läs mer om vår organisation och verksamhet