Sök Meny

Verksamhetsledare för kundservice och administration inom kursverksamheten, Malmö

Vi söker nu till vårt marknadsteam en ledare som brinner för service och kundrelationer samt ser vikten av en effektiv administration för att säkerställa detta. Ansök senast den 6 augusti.

Relaterad information

Allt började med en kurs

För Folkuniversitetets del började allt med en kurs, som en möjlighet och en rättighet för var och en som vill lära mer, till att idag vara en mångfacetterad organisation som genom kunskap och skapande vill ge människor möjlighet till ett rikare liv. Som folkbildningsaktör spelar vi en viktig roll i det framtida samhällsbyggandet och för varje individs livslånga lärande.

I rollen som verksamhetsledare i kursverksamheten är du den som tillsammans med kolleger och medarbetare ska utveckla folkbildningen och kursverksamheten att vara attraktiv och erbjuda vad människor efterfrågar.

Folkbildningsverksamheten i Malmö och Lund omfattar de två verksamhetsområdena kursverksamheten och studieservice. Kursverksamheten består av två team: Marknadsteamet som ansvarar för all kundkontakt, service och administration samt Utvecklingsteamet som ansvarar för utveckling och kvalitetssäkring av kursutbudet. Vi har nyligen genomgått en organisationsförändring och nu fortsätter arbetet med att hitta bra arbetssätt och fortsatta utvecklingsarbetet.

Vi söker nu till vårt marknadsteam en ledare som brinner för service och kundrelationer samt ser vikten av en effektiv administration för att säkerställa detta.

Verksamhetsledarens ansvar
Befattningen innebär att leda och utveckla kursverksamhetens marknadsteam som i nuläget består av åtta personer som har sina arbetsplatser i Malmö och Lund. Marknadsteamet ansvarar för att ge bästa tänkbara service och kundkontakt via olika kommunikationskanaler. I teamets uppgifter ingår även att bemanna Folkuniversitetets växel, att administrera kursverksamhetens ca 1200 kurser och att vara våra ca 200 kursledare behjälpliga under och efter kursstart. Teamet bemannar kundtjänst i Folkuniversitetets egna lokaler i Malmö och Lund under de tider det bedrivs verksamhet i husen, vilket gör att samtliga i teamet arbetar både dag- och kvällstid. Verksamhetsledaren leder teamets arbete med att utveckla arbetssätt och arbetsformer rörande merförsäljning, lojaliserande aktiviteter, administration samt för att skapa en oförglömlig upplevelse för våra kunder. Det är även viktigt att utveckla ett effektivt samarbete med utvecklingsteamet och resten av organisationen.

Tjänsten innefattar personalansvar för teamets medarbetare och ett ekonomiskt ansvarstagande. Det ekonomiska ansvaret innebär att du utarbetar budget och prognoser och vidtar de åtgärder som krävs för att uppnå fastställda resultatmål. Du ska också kontinuerligt analysera och följa arbetsområdets resultat samt snabbt agera på avvikelser. Du ansvarar även för att säkerställa att enhetens verksamhet sker i enlighet med folkbildningens regelverk. Som verksamhetsledare har du därutöver ett ansvar för att medverka till utvecklingen av folkbildningen som helhet.

Som verksamhetsledare arbetar du för att skapa ett arbetsklimat som stimulerar initiativ och ansvarskänsla och gör att medarbetarna känner motivation och stolthet. Du förväntas också att vid behov själv arbeta operativt med teamets arbetsuppgifter.

För att lyckas i rollen behöver du:

  • Ha erfarenhet av ledarskap
  • God förståelse för hur man bedriver en verksamhet på ett affärsmässigt sätt
  • Ha erfarenhet av att ha arbetat med kundservice och en genuin önskan att ge god service till våra kunder
  • Kunskap och erfarenhet av att ha arbetat med marknadskommunikation
  • God omvärldskunskap
  • Ha erfarenhet av att ha arbetat i olika administrativa system
  • Ha en akademisk utbildning eller motsvarande

Vi ser gärna att du är prestigelös, driftig, tydlig och har förmåga att entusiasmera. Det är önskvärt att du har en god förmåga att kunna göra prioriteringar, är proaktiv och kan leda andra i att nå verksamhetens målsättningar.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdagen är den 6 augusti 2017.

Vid frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Johanna Navne. johanna.navne@folkuniversitetet.se 

(Eftersom jag har semester fram till den 7/8 kan det ta några dagar innan jag svarar)

Facklig företrädare: Maria Hansson, Unionen, 073- 644 77 70

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet
Region Syd - Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet
Region Norr - Stiftelsen Kursverksamheten vid Umeå universitet
samt Folkuniversitetets förbundskansli

Läs mer om vår organisation och verksamhet