Sök Meny

Verksamhetsledare, Kristianstad

Vi söker en verksamhetsledare till vår uppdragsverksamhet med inriktning arbetsmarknadsuppdrag. Ansök senast den 31 december. 

Relaterad information

Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, och som med engagemang, kompetens och affärsmässighet tar dig an uppgiften som verksamhetsledare i vår uppdragsverksamhet.  

Vi har en stark position som leverantör av utbildning både för offentliga och privata kunder. Som en viktig aktör i offentlig uppdragsverksamhet med kommuner, arbetsförmedling och andra offentliga uppdragsgivare som våra kunder, levererar vi exempelvis utbildning i svenska/SFI, coaching, tolkutbildning, yrkeshögskoleutbildning m.m. 

Vi erbjuder dig den inspirerande och utmanande uppgiften att arbeta med distriktets arbetsmarknadsuppdrag. Som verksamhetsledare är du chef och leder och fördelar arbetet inom ditt ansvarsområde. Du har personalansvar för såväl pedagogisk som administrativ personal, vilket innebär att du har årliga löne- och medarbetarsamtal med din personal.   

Du ansvarar för planering, genomförande, utvärdering och utveckling av kurser och utbildningar inom ditt ansvarsområde. Du deltar aktivt i verksamhetschefens budget-, prognos- och bokslutsarbete samt har ekonomiskt ansvar för din verksamhet.  

I arbetsuppgifterna ingår även att  

  • delta aktivt i marknadsförings- och försäljningsarbete  

  • skriva anbud och offerter, ta fram ekonomiska kalkyler  

  • delta i och/eller ansvara för konceptutveckling av kurser och utbildningar inom verksamhetsområdet  

  • samordna och leda det pedagogiska arbetet  

  • rekrytera personal 

Vår förväntan på dig

  •  Du är en god ledare och organisatör som har förmåga att driva en verksamhet på ett effektivt och målinriktat sätt.   

  •  Du är nyfiken, kreativ och vågar se möjligheter. Du har förmågan att skapa engagemang och drivkraft i ditt team.   

  •  Du har erfarenhet från liknande verksamhet.   

  •  Du har akademisk eller annan eftergymnasial utbildning i relevanta ämnen.   

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vår förväntan på dig är samma som våra kunders förväntan på oss: att du möter varje uppgift med nyfikenhet, mod och engagemang. Din närmaste chef är verksamhetschefen för uppdragsverksamheten i Distrikt öst. 

För tjänsten gäller:   

Placering är i Kristianstad (NÖSK) och Blekinge, men arbete över hela distriktet kan bli aktuellt. Tjänsten är en  tillsvidareanställning på 100% av heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du kan tillträda i februari 2018.

Frågor om tjänsten ställs till Anders Håkansson, verksamhetschef, telefon 0708 218865 anders.hakansson@folkuniversitetet.se.  

Facklig kontaktperson är Maria Hansson, Unionen, tel. 040 691 83 63. 

Välkommen med din ansökan!

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.