Verksamhetsledare till SFI-verksamheten, Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg bedriver kommunal vuxenutbildning på uppdrag av Göteborgs Stad. Vi söker nu en verksamhetsledare till SFI-verksamheten. Sista ansökningsdag 14 augusti.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Hos oss finns en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade medarbetare som sätter det personliga mötet och kunskapen i centrum. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Tjänsten

Folkuniversitetets enhet för SFI genomför verksamhet på uppdrag av Göteborgs Stad och Arbetsförmedlingen. Som verksamhetsledare ingår du i distriktets ledningsgrupp och i stiftelsens nätverk för skolområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Resultatansvar för verksamheten gällande ekonomi, kvalitet och delegerat arbetsmiljöansvar
  • Ansvar för uppföljning och utvärdering av verksamheten i förhållande till nationella mål och till uppdragsgivarens krav
  • Övergripande ansvar för pedagogisk ledning och för enhetens utveckling
  • Omvärldsbevakning
  • Direkt arbetsgivaransvar och arbetsledningsansvar för administrativ personal, varav fyra stycken utbildningsledare.

Din kompetens och bakgrund

Du har erfarenhet från vuxenutbildning och helst SFI samt gärna även från arbete med arbetsmarknadsuppdrag. Du ska ha god kännedom om de statliga regelverk som styr skolan, och särskilt kommunal vuxenbildning. Vi ser gärna att du har rektorsutbildning eller motsvarande. Förtrogenhet med de kommunala ramavtal som reglerar Göteborgs Stads vuxenutbildning, liksom erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete och arbetsledning, är meriterande.

Som ledare hos Folkuniversitetet behöver du vara målmedveten och resultatinriktad samt vara strukturerad och tydlig i ditt förhållningssätt. Du bör ha lätt för att samverka med olika typer av människor, samt att skapa och underhålla kontakter såväl internt som externt. Det är viktigt är att du har fokus på förnyelse och verksamhetsutveckling och därmed kan skapa engagemang hos dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och fokus på problemlösning i ett oftast högt tempo. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Tjänsten omfattar 100% och är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-08-14 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar och håller intervjuer löpande.

För mer information och frågor
Charlotte Day (Distriktschef) 031-10 65 42, charlotte.day@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Kerstin Namuth (Unionen) 031-10 65 03, kerstin.namuth@folkuniversitetet.se
Nicklas Lann Hagberg (SACO) 0733 – 91 70 19, nicklas.hagberg@folkuniversitetet.se

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet