Verksamhetsledare YH med tillväxtkompetens, Region Öst

Folkuniversitetet Region Öst söker nu en Verksamhetsledare YH med tillväxtkompetens. Sista ansökningsdag är den 25 september.

Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är ett icke-vinstdrivande studieförbund som verkar i nära anknytning till universitet och högskolor och är fristående i förhållande till politiska, religiösa och fackliga rörelser. Folkuniversitetet Region Öst har verksamhet i fem län (Stockholm, Sörmland, Östergötland, Jönköping och Gotland).

Arbetsområde
Som verksamhetsledare har du ansvar för regionens yrkeshögskoleutbildningar. Du är underställd regionchef och du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet Skolor. Du arbetar självständigt i hela regionen och kan erbjudas arbetsplats i Stockholm, Linköping eller Jönköping. Verksamheten omfattar utveckling av nya yrkeshögskoleutbildningar och ansvar för driften av våra befintliga YH-utbildningar.

Vårt erbjudande
Du blir en del av en dynamisk organisation där du verkar såväl lokalt som regionalt. Din vardag präglas av stor frihet att verka inom våra ramar och mycket av ditt arbete kommer ske ute bland våra befintliga och potentiella samarbetspartners.

Ansvar och arbetsuppgifter
Befattningen innebär att leda och utveckla Folkuniversitetets yrkeshögskoleverksamhet. Detta innefattar ansvar för tillväxt, medarbetare, arbetsmiljö, ekonomi, kvalitet, administration och pedagogik. Du bidrar till verksamhetsutvecklingen i regionen som helhet genom arbetet inom YH-enheten, i ledningsgruppen för verksamhetsområdet Skolor, nationella samarbetsgrupper och i vårt arbete med yrkeshögskoleansökningar. För dig är det självklart att samarbeta med och intressera dig för våra angränsande verksamhetsområden Folkbildning och Uppdrag.

• Erfarenhet av ledarskap
  • God ekonomisk förståelse
  • Beviljade YH-ansökningar
  • Genomförda projekt med hjälp av lokala nätverk, branschorganisationer, kommuner och näringsliv
  • Pedagogisk kompetens
  • Eftergymnasial utbildning

Personliga egenskaper
Som person är du målinriktad och drivs av tillväxtmöjligheter och kundkontakt. Du är tydlig i din kommunikation och arbetar med god struktur. För dig är det en självklarhet med kontinuerlig feedback till dina medarbetare och du arbetar gärna med grupprocesser. Du hittar balans mellan ekonomiska och kvalitativa mål. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap och värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning bidrar till för verksamheten.

Sista ansökningsdag 25/9, men urval kommer ske löpande, så skicka din ansökan redan idag.

För mer information och frågor
Linda Tiger, regionchef, linda.tiger@folkuniversitetet.se, 08-789 42 39

Facklig representant
Petra Cyrillus Unionen tel. 08-789 41 38

Linda Tiger
linda.tiger@folkuniversitetet.se

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.