Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Lärare Föräldraskap genom adoption, Göteborg

Lärare Föräldraskap genom adoption, Göteborg

Folkuniversitetets kursenhet i Göteborg erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande, hälsa och hållbar utveckling. Vi söker nu en kursledare i föräldrautbildning inför adoption med anställning på timbasis med start våren 2017. Sista ansökningsdag 31 januari.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Tjänsten

För den som vill adoptera ett barn från utlandet är det obligatoriskt att ha genomgått en föräldrautbildning innan socialnämnden kan lämna medgivande om adoption. Målet med kursen i föräldrautbildningen är att blivande adoptivföräldrar ska kunna fatta ett väl övervägt beslut, men också att förbereda blivande föräldrar inför uppgiften att bli adoptivförälder.

Uppdraget omfattar 2-3 kurser per termin. Det går bra att ansöka som lärare till samtliga kurser eller endast till en av dessa kurser. Kursen baseras på 21 studietimmar som kan förläggas till kvällar och helger, upplägget bestäms tillsammans med undervisande lärare. 

Folkuniversitetet håller årligen informations- och kunskapsträffar för samtliga lärare inom föräldrautbildning. Initialt behöver dock respektive lärare läsa in sig på utbildningsmaterialet som tillhandahålls av Folkuniversitetet. I förberedelsearbetet ingår även handledning med befintliga lärare, möte med Familjerätten och en adoptionsförmedling samt auskultation, dvs medverkan och inlyssning på delar av en befintlig kurs. Befintliga lärare finns tillgängliga som mentorer för nya lärare under hela uppstarten.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker främst någon med beteendevetenskaplig grundutbildning, t ex socionom-, psykolog-, lärar-, eller förskollärarutbildning, med erfarenhet av och ett intresse för barn- och familjefrågor. Undervisningserfarenhet är inget krav, men du bör ha erfarenhet av att leda grupper samt känna igen och hantera grupprocesser.
Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform

Timanställning på deltid med start våren 2017.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-01-31 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

För mer information och frågor

Sarah Glücksman (utbildningsledare) 031-10 65 05, sarah.glucksman@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Ville Haikonen (Lärarnas Riksförbund) 070-169 62 35, ville.haikonen@folkuniversitetet.se
Karin Eriksson Jeanson (Lärarförbundet) karin.eriksson.jeanson@folkuniversitetet.se 

Kontaktinformation:

Telefon: 031-10 65 05

sarah.glucksman@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Om Folkuniversitetet

Toggle module

Vad är Folkuniversitetet?

Toggle module

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet
Region Syd - Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet
Region Norr - Stiftelsen Kursverksamheten vid Umeå universitet
samt Folkuniversitetets förbundskansli

Läs mer om vår organisation och verksamhet

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer