Du är här:
Lärare i svenska som andraspråk, Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg bedriver arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen för utländska akademiker. Uppdragsgivaren är Arbetsförmedlingen och syftet med Korta vägen är att stötta utländska akademiker att komma tillbaka till sitt ursprungliga yrke. Vi söker nu en legitimerad lärare inom svenska som andraspråk. Sista ansökningsdag 28 februari.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Tjänsten

På Korta vägen följer vi Skolverkets kursplan inom svenska som andraspråk och har möjlighet att betygsätta våra deltagare. Deltagarna är indelade i tre grupper om 15-30 elever i nivåerna SVA01, SVA02 och SVA03. Som SVA-lärare kommer du att ingå i ett team av fyra pedagoger som ansvarar för var sin grupp men har ett tätt samarbete vid nationella prov, testsituationer och i överföringen av deltagare från en nivå till nästa.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som är behörig och legitimerad inom ämnet svenska som andraspråk.

Som person är du trygg och empatisk. Du behöver vara bestämd och målinriktad på ett ödmjukt sätt, alltid med deltagarens bästa i fokus. Våra deltagare är akademiker och ofta mycket motiverade vilket innebär att tempot många gånger är högt och intensivt. Det är viktigt att du är trygg med Skolverkets riktlinjer och kan återkoppla på ett bra sätt var den specifike deltagaren befinner sig för stunden.

Som pedagog på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa ditt arbete och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas delta aktivt i arbetslagets gemensamma arbete. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Tillsvidareanställning omfattande 100%. Tillträde snarast möjligt.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-02-28 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar och kallar till intervju löpande.

För mer information och frågor
Katarina Péntek Fransson (Utbildningsledare) 031-10 65 57, katarina.pentek-fransson@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Ville Haikonen (Lärarnas Riksförbund) 0708-255 631, ville.haikonen@folkuniversitetet.se
Karin Eriksson Jeanson (Lärarförbundet) 073-707 64 75, karin.eriksson.jeanson@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet

Toggle module

Vad är Folkuniversitetet?

Toggle module

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet
Region Syd - Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet
Region Norr - Stiftelsen Kursverksamheten vid Umeå universitet
samt Folkuniversitetets förbundskansli

Läs mer om vår organisation och verksamhet

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer