Cirkelledare akvarell, akryl, olja och konsthistoria, Alingsås

Folkuniversitetet i Alingsås erbjuder dag- och kvällskurser i estetiska ämnen. Vi söker nu kursledare till verksamheten. Sista ansökningsdag 3 december.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Brinner du för pedagogisk förnyelse? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Tjänsten

Folkuniversitetet i Alingsås erbjuder kurser på alla nivåer, från nybörjare till avancerad nivå och förläggs enligt överenskommelse dagtid och/eller kvällstid. Under vårterminen 2018 omfattar uppdraget i nuläget fyra timmar per veckan för målerikurserna och tre timmar per veckan för konsthistoria.

Kurserna riktar sig till vuxna och vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv har stor möjlighet att påverka undervisningen.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har väldigt goda kunskaper i något eller flera av följande ämnen:

Akvarell
Akryl/olja
Konsthistoria

Du bör även ha goda kunskaper i svenska och det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att undervisa vuxna eller har annan erfarenhet av att leda grupper. Du ser möjligheter, är van vid att ta initiativ och intresserad av kulturfrågor som rör dessa ämnen.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Timanställning. Som utgångpunkt gäller fyra studietimmar per vecka för respektive kurs i akvarell, olja och akryl. För konsthistoria gäller tre studietimmar per vecka. Det finns eventuellt möjlighet att utöka undervisningstiden. Tillträde februari 2018.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vår e-rekrytering senast 2017-12-03. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

För mer information och frågor
Carolina Harvonen (Verksamhetsledare) 0300-68 61 19, carolina.harvonen@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv!

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet