Cirkelledare i flera språk, Malmö och Lund

Folkuniversitetet i Malmö och Lund söker lärare i arabiska, tyska, engelska, spanska och italienska. Ansök senast 6 augusti.

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv har stor möjlighet att påverka undervisningen.

Språkavdelningen söker cirkelledare till hösten 2017 med start under september. Vi ser helst att du har möjlighet att arbeta både i Lund och Malmö. Timanställning (ca 2-4 timmar/vecka) och lön efter avtal. Kurserna är förlagda till dagtid, kvällar och helger efter överenskommelse. Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn.

Din kompetens och bakgrund
Vi vill att du har undervisningsspråket som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar på sitt modersmål och är därmed även en källa till kunskap om landets kultur och samhälle. Om du inte har undervisningsspråket som modersmål så vill vi att du har bott i ett land där språket talas under en längre period.

Det är önskvärt att du har lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och vi vill att du har erfarenhet av att undervisa. Har du erfarenhet av att undervisa vuxna i ditt modersmål är det meriterande. Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-08-06 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

För frågor och information välkommen att kontakta Marie Ovenberger: marie.ovenberger@folkuniversitetet.se.

Observera att vi är på ledighet under perioden 7 juli - 6 augusti vilket innebär att vi påbörjar urvalet först därefter.

Klicka på respektive länk nedan för att söka tjänsten;

Sök tjänsten som lärare i arabiska

Sök tjänsten som lärare i tyska

Sök tjänsten som lärare i engelska

Sök tjänsten som lärare i spanska

Sök tjänsten som lärare i italienska

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet