Sök Meny

Cirkelledare i ryska, Lund

Till Folkuniversitetet i Lund söker vi en cirkelledare i ryska för kurser med start i oktober. Omfattningen av tjänsten ärca 4-6 timmar/vecka med möjlighet till större omfattning på sikt. Ansök senast 30 september.

Folkuniversitetet är ett studieförbund med både nationell och internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn.

Vi söker nu en cirkelledare i ryska för kurser med start i oktober. Omfattningen av tjänsten är ca 4-6 timmar/vecka med möjlighet till större omfattning på sikt. Kurserna hålls i Lund och de aktuella kurserna är förlagda till vardagskvällar efter överenskommelse. Timanställning och lön efter avtal.

Din kompetens och bakgrund
Vi vill att du har ryska som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar på sitt modersmål och är därmed även en källa till kunskap om landets kultur och samhälle. Om du inte har undervisningsspråket som modersmål så vill vi att du har bott en längre tid i ett land där språket talas.

Det är önskvärt att du har lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och vi vill att du har erfarenhet av att undervisa. Har du erfarenhet av att undervisa vuxna i ryska är det meriterande. Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-09-30 via vår e-rekrytering. Vi tillämpar löpande rekrytering och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Sök tjänsten

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.